Kadıköy'de Fikirtepe Mahallesi Erdemler Sokak'ta 34 numaralı binada dün akşam yaşanan patlama ve yangınla ilgili incelemeler sürüyor.

Olay yerinin Anadolu Yakası'nda olması nedeniyle Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca resen başlatılan ilk soruşturma devam ederken, İstanbul'da terör suçlarına bakmakla sorumlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da olayda terör bulguları olabileceği şüphesi üzerine inceleme başlattı.

Terör bulgularına rastlanması durumunda soruşturma dosyasını İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı devralacak.

İSTANBUL VALİLİĞİ DETAYLARI PAYLAŞMIŞTI

Valilikten yapılan açıklamaya göre:

"Olayda Özbekistan uyruklu (A.K.) yaralanmış olup, 112 Acil Sağlık ekiplerince sevk edildiği hastanede tedavi altına alınmıştır. Binadaki yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülmüş, soğutma ve arama çalışmaları başlatılmıştır. Yapılan arama çalışmalarında maalesef, yaralı A.K'nin 68 yaşındaki babası M.K. ile 10 yaşındaki kızı N.K. ve henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişi olmak üzere 3 kişinin hayatını kaybettiği anlaşılmıştır. Yaşanan elim olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralımıza acil şifalar diliyoruz. İtfaiye, emniyet, AFAD ve İGDAŞ ekiplerinin patlama ve yangının kesin sebebine ilişkin incelemeleri tamamlandıktan sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır."

BİNADA OTURAN VATANDAŞ AÇIKLAMADA BULUNDU

Patlamanın yaşandığı binanın en alt katında oturan Ahmet Akar, yaptığı açıklamada, patlamadan 15 dakika sonra olay yerine geldiğini söyledi. Görevlilerin binaya girmelerine izin vermediğini belirten Akar, "Bütün her şeyimiz de içeride kaldı." dedi.

Patlamada hayatını kaybeden komşularına Allah'tan rahmet dileyen Akar, patlama sırasında bir de kız çocuğunun hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Bizi en çok üzen o ufak kız çocuğu oldu. Mal mülk geri gelir de işte can geri gelmiyor. Ufak kız çocuğuyla dedesini tanıyorduk." ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinleri kentsel dönüşüm çalışması istedi

Annesinin patlama yaşanan binanın karşısında yaşadığını anlatan Halis Uyanık da annesinin iki, üç kez patlama sesi duyduğunu ve korktuğunu söylediğini aktardı.

Patlamanın yaşandığı evde oturanları tanıdıklarını dile getiren Uyanık, "Eskiden beri komşumuz. Bu mahallede fazla durmuyordu. Zaten fazla kimseyle samimi olmuyordu. Ayağı sakattı, evden çıkmıyordu doğru dürüst. Başka kimseyle oturup sohbet eden bir insan değildi." dedi.

Mahalle sakinleri binaların eski oluşu ve güvenlik sorunları nedeniyle bölgede kentsel dönüşüm çalışması başlatılmasını istedi.