Bismillahirrahmanirrahıım

Yaratıcımız, Yaşatıcımız ve Yöneticimiz Allah’ımıza hamd; Başöğretmenimiz, Önderimiz, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize, tüm Peygamberlerimize, izinden gidenlere, Ehlî Beyti’ne, Ashabına, canımız Ana ve Babamıza, Allah (c.c)’ın ilke ve inkılabı İslam’a tabi olan Mümin kardeşlerimize Din ve Vatan muhafızı Şehid ve Gazilerimize salat ve selam olsun!

Yarın akşam Ana Hayat Yasamız Kur’an-ı Kerim’e kavuştuğumuz için tam bin aydan hayırlı Kadir Gecesi’ni sadaka, salât, sohbet ve dualarla ihya edeceğiz İnşAllah! Kadir; paha biçilmez eşi benzeri olmayan gece ve paha biçilmez eşi benzeri olmayan Ölçü demektir! Miktar demektir! İlke demektir! Anayasa’mız Kur’an-ı Kerim, mezarlıktaki ölülere okunmak için değil, ölmüş kalplerimizi diriltmek için gelmiş bir şifa ve rahmet kitabıdır! O, hayatımızın hukukudur!  Okunması, dinlenmesi, ezberlenmesi, helal ve haramları, yaşanılması ve tüm ilkeleri şifa ve rahmet olan tek Kitap Kur’an’dır! Çünkü O, sadece Allah’ın (cc) sözü ve İlkesidir!

Ama asrımızda mü’minlerin yaşadığı ülkeler; Allah’ın ölçü ve ilkesi İslam Düzeni nimetini bırakıp, atalarının ilkesi diye yutturulan Kapitalizm, Komünizm, Laisizm, Faşizm vs. şeytan hilelerinin kul ve köleleri oldular!

Hayatımızın hangi ilkesi ve ölçüsü Kur’an-ı Kerim’in ilkesine ve ölçüsüne uyuyor?

Eğitim mi? Hukuku mu? Ana Baba Hukuku mu? Nikâh Hukuku mu? Aile Hukuku mu? Nesil Hukuku mu? Tesettür Hukuku mu? Kardeşlik Hukuku mu? Komşuluk Hukuku mu? Miras Hukuku mu? Ceza Hukuku mu? Ticaret Hukuku mu? Hayâ, Edeb ve Ahlak Hukuku mu?

Bu yüce Kitabımıza kavuştuğumuz Ramazan-ı Şerif Ayı’na tekrar kavuşmak dualarıyla ‘’veda’’ ederken;

“Şimdi sen; Rabb’inin yüceliğini, sınırsız kudret ve kemalini övgüyle an ve secde edenlerden ol! Ve ölüm denilen kesin gerçek kapını çalıncaya dek, Rabb’in Allah’a kulluğa devam et!’’ (Hicr S.98-99) İlahi Mesajı gereği, ‘’kulluk görevlerimizden emekliğimiz ölümümüzle başlar!” gerçeğine asla veda etmemeliyiz!

“Efendim, Müjdecim, Kurtarıcım, Önderim, Peygamberim, Sana uymayan ölçü Hayat olsa teperim” denilen ruha ve aşkına asla veda etmemeliyiz! Namazlarımıza, Zekâtlarımıza, Sadakalarımıza, kardeşliğimize, hayırda ve iyilikte yardımlaşmamıza, beraberliğimize, birliğimize, dirliğimize, sevgi ve merhametimize asla veda etmemeliyiz!

Bayramlara mahkûm edilen akraba bağlarına ve komşu haklarına asla veda etmemeliyiz! Şeytan ve yandaşlarının sigara, uyuşturucu, içki, kumar, fuhuş, faiz, gıybet, yalan, iftira sahtekârlık, şirk, küfür, İnkâr, İsyan vs. tuzaklarına düşen nefislerimizin bu rahmet ve af ayında yaptığımız tövbelerle, dualarla ıslahından sonra tekrar tövbelerimize ve Allah’ımıza verdiğimiz Kulluk sözümüze veda etmemeliyiz!

Tam bir asırdır bir gün bile Bayram yapamayan Filistinlim, Doğu Türkistanlım, Türkmenistanlım, Kırımlım, Arakanlım, Ahıskalım, Afganistanlım, Keşmirlim, Iraklım, Suriyelim, Afrikalım ve diğer mazlum coğrafyamızdaki tüm mazlumlarımıza maddi ve manevi destek olmaya asla veda etmemeliyiz!

Tüm dünya İnsanlığını esir alan zerreden de küçük Korana Virüs mikrobu saldırısından kurtulmamız ve başka yeni belaların gelmemesi ve bu beladan kurtulmamız için Allah’ımıza verdiğimiz İslam Medeniyetine dönüş sözümüze de asla veda etmemeliyiz!

Bu duygu ve dualarımızla Kadir Gecemizi ve Ramazan Fıtr (Yaratılış gereği Hak ve özgürlük mücadelesi veren mazlumlara, nefislerimize ve nesillerimize sahip çıkış, yaratılışın temel özü olan fıtrata dönüş ve fıtratı koruma) Bayramımızı tebrik ediyorum.

Allah (c.c) Kur’an-ı Kerim hürmetine İslam Medeniyetini doya doya yaşamayı nasip etsin!

Oruçlarımız ve Sadakalarımız hürmetine hepimizi bağışlayıp affettiği kullarından eylesin.

Ve sadece kendisine Kulluk özgürlüğüne kavuşacağımız gerçek bayramlara hepimizi kavuştursun! Amiin…

Cumartesi akşamı Saat 22.30’da Kadir Gecesi özel sohbette Sosyal Medyamızda ve Kanal 68 Tv’ deki Canlı Yayın sohbet ve dualarımızda buluşmak üzere Allah (c.c)’a emanet olunuz!

Ailemizde ve Ülkemizde “İslam Sözleşmesi ”nin uygulanması, Mescid-i Aksa'mızın özgürlüğü, Ramazan (Fıtr) Bayramımızı ve tatil olması dileğiyle Cuma Bayramımızı tebrik ediyorum. Selam, sevgi ve duayla...

Şevki Yılmaz

www.sevkiyilmaz.net

www.habervakti.com

Twitter: @sevkiyilmaz

Facebook: @sevkiyilmaztr @sevkiyilmaz1955

İnstagram: sevkiyilmaztr