Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinden Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Topkan Ailesi, Mısır'ın Kahire Havalimanı'nda alıkonuldu. Aileden 4 gündür haber alınamıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, yaşananlara tepki göstererek kamuoyuna acil çağrıda bulundu.

Açıklamada, derneğin bölge temsilcisi Ali Rıza Topkan'ın, eşi ve dört çocuğuyla birlikte Gazze'deki yaralılara yardım ulaştırmak üzere Mısır'a gittiği, ancak herhangi bir gerekçe gösterilmeden gözaltına alındığı belirtildi. Yedi Başak Derneği, ailenin durumuna dikkat çekmek için şu ifadeleri kullandı: "Bir baba, bir anne ve dört masum çocuk... Tek yaptıkları şey, Gazze'deki yaralılara yardım ulaştırmaktı. Ancak yardım eli uzatmak isteyenler bile hedef alınıyor. Aradan 4 gün geçmesine rağmen aileden hiçbir haber alınamıyor."

Pusula Ayık Yaşam Derneğinden 'Pusulamız Kudüs Gecesi'
Pusula Ayık Yaşam Derneğinden 'Pusulamız Kudüs Gecesi'
İçeriği Görüntüle

Dernek, yaşananlara karşı şimdiye kadar yapılan tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını belirterek, süreci yalnızca diplomasiyle değil, toplumun vicdanıyla da aşabileceklerini vurguladı: "Tüm çağrılarımıza rağmen henüz bir gelişme sağlanamadı. Diplomatik girişimler yetersiz kalıyor. Bugünden itibaren medya başta olmak üzere vicdan sahibi herkesi bu haksızlığa karşı ses olmaya davet ediyoruz."