Babacangillerin kurdugu yeni partiler  İYİ partinin yarısını götürse yarısı da MHP’ye transfer olsa İYİ parti biter.

Bu durumda AKP’nin aslında İYİ partiye destek çıkması gerek.Ya da İYİ partinin yani Meral AKŞENER’in bir B planı olması lazım.

KÜRESEL ÜST AKIL NE İSTİYOR?

Atlantik ve Adriyatik ötesi merkez, zaten geçici olarak siyasete monta edilen İYİ Partinin, MHP ve Babacangillerin partisi ile üleştirilmesi denklemini benimsiyor. Böylelikle İyi parti varlık alanını de-facto kaybedecek ve yerini Babacan alacak.

BU OYUNU BOZACAK TEK GÜÇ BİRLEŞİK KEMALİST CEPHE…

Milli siyasette yer alacak yeni oluşumların ayağı yere basan büyüklükte ve yetkinlikte olması ve gerçek muhalefet cephesini oluşturması;  ancak ve ancak “KK sosyal demokrat CHP’sinin”  ikiye bölünmesi ile diğer ikinci yarısında yer alan Kemalist kadronun öncülüğünde bir Birleşik Merkez partisinin kuruması ile olanaklı.

CHP ‘NİN BÖLÜNMESİ BU NEDENDEN DOLAYI İSTENMİYOR.

CHP içinde uzunca zamandan beri yaşanan gayri millici Sosyal demokratlar ile Kemalistler arasındaki gerilim artık çuvala sığmıyor.

Umarım Kurultay sonrası Kemalistler, YCHP’den ayrılır

CHP’nin bu açıdan bölünmesinde bir hayır var. Bu haliyle emperyalist dış güçler tarafından siyaset ekosistemine bir tıkaç işlevi görüyor ve gördürülüyordu.
İşin sırrı Kemalistlerin ne yapacaklarında…Bu facit daireyi kırmak gerek.
İlerleyen günler Milli cepheyi daha da güçlendirecek. Türkiye,  ilk etapta gerçek ve sağlam bir muhalefet partisine kavuşacak sonrasında da  yelkenlerini İktidara açar… diye düşünüyorum.