Trudeau, Polonya'yı ziyaretinde, Ukrayna'daki duruma dair değerlendirmelerde bulundu. Ukrayna'dan milyonlarca kişinin her şeylerini arkalarında bırakarak kaçtığını görmenin kendisini üzdüğünü vurgulayan Trudeau, Kanada'nın yardım edeceğini, buna hazır olduklarını kaydetti.

Trudeau, Polonya'da Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ve Başbakan Mateusz Morawiecki ile yaptığı görüşmede, bu ülkenin Ukrayna'ya desteğini ve mültecilere kapılarını açmasını memnuniyetle karşıladığını belirtti. Ukraynalı mültecilerin ülkeye hızlıca alınabilmesi için göçmenlik prosedürlerinin ivedilikle değiştirildiğine işaret eden Trudeau, "(Ukraynalıların) geldiklerinde çalışmalarına ve eğitim almalarına izin vereceğiz." dedi.

ÜLKESİNE DÖNMEK İSTEMEYENLER KALABİLECEK

Trudeau, Ukrayna'da çatışmanın bitmesinin ardından ülkelerine geri dönmek istemeyenlerin kalmaya devam edebileceğini ifade etti. Rusya'yı ve Rus yetkilileri Ukrayna'daki saldırılarından ötürü Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargı önüne çıkaracaklarını söyleyen Trudeau, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in savaş suçlarına ilişkin hesap vermesi için dünyanın elinden geleni yapacağını dile getirdi. Trudeau, vatanlarını savunan Ukrayna halkının güçlü ve azimli direnişine dikkati çekerek Putin'in büyük bir hata yaptığını ve savaşı kaybedeceğini sözlerine ekledi.