Başta gurbetçiler olmak üzere, halktan toplanan paralarla kurulan Kanal 7'nin elden çıkmasıyla yine halk desteğiyle kurulan TV5'te satıldı! Hem de bakın kime?

TV5'in yeni sahibi hangi medya patronu oldu?

Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından kurdurulan TV5'i Aydın Doğan'ın aldığı haberi medya gündemine bomba gibi düştü.

Kanal uzun zamandır personel maaşını ödemede zorlanıyor ve reklam geliri çıtasını bir türlü yükseltemiyordu.

Yaşanan bu olaylar sonucunda kanalı satmaya karar veren yöneticiler kanala talip olan Aydın Doğan ile görüşmeye başladı.

Medyafaresi'ne gelen duyuma göre uzun ve sıkı pazarlıklar sonucu TV5 Aydın Doğan'ın oldu.

İş bilmeyen idareciler!

Milli Görüş, Kanal 7 hezimetinden sonra bir hezimeti de TV5 ile yaşıyor...

Ayladır alttan alta konuşulan TV5'in karasal yayın hakkının satışa çıkartıldığına dair iddialar bugün bazı haber sitelerinde gün yüzüne çıkınca, TV5 daha fazla sessiz kalamadı.

MALKOÇ: İDDİALAR ASILSIZ

Medyafaresi adlı sitenin haberinde TV5'in Aydın Doğan'a satıldığına dair iddia üzerine Haber5'e açıklama yapan TV5 yönetim kurulu başkanı Şeref Malkoç, ''Birçok grupla görüşmelerin devam ettiğini; ancak yapılan görüşmelerden herhangi bir karar alınmadığını söylerken "haberler asılsızdır. Tüm patent ve lisans hakları kesinlikle el değiştirmedi... Eğer olursa satış işlemi yurtdışından bir gruba da olabilir" şeklinde konuştu.

İDDİALAR YENİ DEĞİL

Bundan iki ay önce bir TV5 çalışanı tarafından gündeme gelen iddialar artık bugün aleni konuşulmaya başladı.

TV5'in Yusuf Kaplan'ın görevden alınmasının ardından gelen yayın akışındaki aksaklıklar ve maddi sorunlar iyice gün yüzüne çıkmaya başladı.

TV5 çalışanları içlerinde bulunduğu maddi sıkıntıları çeşitli platformda gündeme getiriyorlardı.

Kanal 7, miras 7 oldu! Ya TV5 ne olacak?

Hilal TV, Dost TV ve benzeri muhafazakâr kanalların ardında Milli Görüş gibi güçlü bir kitle olmadığı halde yayınlarını takip edilecek kalitede tutuyor olmalarına karşın, TV5'in başarısız idareciler eli ile maddi çıkmaza sürüklenmesi en çok TV5 hissedarlarını ve Milli Görüşçüleri üzdü.

Tepkilerini dile getiren TV5 hissedarları ve gurbetçiler, Kanal 7 hezimetinden sonra TV5'in karasal yayını ile ilgili satış haberlerinden çok rahatsız olduklarını dile getirdiler.

İSTİFA ETSİNLER

Şeref Malkoç’un açıklamasını başarısızlığın ilanı olarak değerlendiren Milli Görüşçüler, bu açıklamayı yapmak yerine sorumluların yapılabilecek en güzel şeyi yapıp istifa etmeleri gerektiğini vurguladılar.