Marmara Denizi'nde kıyılarda deniz suyu yer yer 10 ila 20 metre arasında çekildi.

Bazı vatandaşların durumu olası deprem aktivitelerine bağlamasına karşın oluşumun rüzgarın esiş yönüyle ilgili olduğu açıklandı.

"Olağanüstü bir durum yok, meteorolojik kaynaklı"

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Özşahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, olağanüstü bir durum olmadığını ve çekilmenin meteorolojik bir durumdan kaynaklandığını söyledi.

"Çekilmenin deprem aktivitesiyle alakası yok"

İnsanların denizin çekilmesinden tedirginlik yaşadığını ifade eden Özşahin, "Bu çekilmenin bölgedeki deprem aktivitesiyle alakası yoktur. Tamamen dönemsel olarak belli mevsimlerde rüzgarın hep aynı yönde esmesiyle beraber ortaya çıkan hadisedir, herhangi bir korkuya gerek yok. Özellikle alçak kıyılarda çekilmeler belirgin bir şekilde gözükmektedir. Tekirdağ'da Kral Yolu olarak isimlendirilen Marmaraereğlisi ilçesinin alçak olduğu alanlarda bu çekilme genliği fazla olduğundan dolayı geniş alanda görülmektedir" diye konuştu.

Özşahin, söz konusu durumun Marmara Denizi'nde her sene görüldüğünü anımsattı.

KANDİLLİ'DEN AÇIKLAMA!

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden su çekilmesiyle ilgili açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, ''Marmara’da su çekilmesi ile ilgili bilgi notu Bugün Marmara Denizi’nde deniz suyu seviyesinde meydana gelen değişiklik, tektonik-deprem kaynaklı olmayıp, basınç  farkından kaynaklı meteorolojik bir olaydır.'' denildi.