Ermenistan ordusunun, Azerbaycan ordusu karşısındaki toprak ve askeri kayıpları Ermenileri huzursuz etti.

Dağlık Karabağ konusunda Azerbaycan'a uluslarası desteğin her geçen artmasından rahatsız olan Ermenilerin hedefinde yabancı gazeteciler ve tanınmış isimlerin yanı sıra, siyasetçiler ve milletvekilleri de var.

Hollanda Parlamentosu üyesi, Türk kökenli milletvekili Tunahan Kuzu da Ermenilerin hedefinde...

Ermeniler, Azerbaycan'ın adil konumunu savunduğu için Hollandalı milletvekili Tunahan Kuzu'yu hakaret ve tehdit etmeye başladı.

Azvision'un haberine göre; Ermeniler, "Karabağ Azerbaycan'a aittir" ve "Ermeni ordusu işgal altındaki Azerbaycan topraklarını terk etmelidir" gibi görüşleri dile getiren Milletvekili Tunahan Kuzu'ya karşı Hollanda parlamentosunda kampanya yürütüyor.

Diaspora konusunda uzman araştırmacı Elnur Eltürk, APA'ya Tunahan Kuzu'nun "Karabağ Azerbaycan'dır" ifadesinden dolayı ciddi tehditlerle karşılaştığını belirterek şunları söyledi:

"Tunahan Kuzu, Facebook sayfasında Azerbaycan'ı da savunuyor. Karabağ hakkındaki gerçeği, uluslararası hukuka uygun olarak binlerce Hollandalıya aktarıyor. Bu nedenle Ermeniler ve Ermeni lobisi sosyal ağlarda milletvekiline hakaret ve çirkin iftira atıyor. Ona uygunsuz sözler yazıyorlar."

Tunahan Kuzu, geçtiğimiz günlerde Hollanda Parlamentosu'nda Azerbaycan aleyhine yasa tasarısının önlenmesinde aktif rol oynadığı öğrenildi