CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya'nın cemaat ve vakıfları hedef almasına Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman meclis kürsüsünden tepki göstererek, özür dilemeye davet etti.

'İTHAM ETMEK KİMSENİN HAKKI DEĞİLDİR'

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, "Sözlerinin bir kısmını büyük üzüntüyle dinledim. İnancımıza, ahlakımıza, insaf ve vicdana sığmayan menfur bir siadırı üzerinden toptancı bir yaklaşımla bütün cemaatleri, dernek ve vakıfları itham etmeye kalkışmak, ne adaletle ne de izanla açıklanabilir. Ahlak dışı bir mesele üzerinden bütün dernek ve vakıfları itham etmek de ahlak dışıdır. Ülkemizde milyonlarca gencin milli ve manevi değerlerle yetişmesine vesile olmuş ve olan Anadolu Gençlik Derneğimizi itham etmek kimsenin hakkı da haddi de değildir" dedi.

yıldırım kaya chp cemaat ve vakıf

NE OLMUŞTU?

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, dün TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleştirdiği konuşmada; TÜRGEV, KADEM, TÜGVA, İlim Yayma Cemiyeti, AGD ve diğer pek çok vakfın isminin bulunduğu bir kağıtla provokasyona girişti. "Siz çocuklarımızın okullara değil, tarikatların kucağına atanlarsınız. Unutmayın geliyoruz." ifadelerini kullanan Kaya'ya ilk tepki, partisinin ittifak ortağı Saadet Partisi'nden geldi. Saadet Partisi'nden çeşitli isimler; Kaya'ya, "'Hadsiz açıklamaları kabul etmiyoruz.', 'Haddinizi bilin', 'Allah senin belanı versin'" şeklinde tepkiler yöneltti. Kaya, gelen tepkiler üzerine çark ederek, "Sözüm Anadolu Gençlik Derneği'ne değildir" ifadeleriyle riyakarlığını ispatladı.