Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tvnet canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;
"Trabzon-Gümüşhane arası 1 saate düşecek.

Trabzon için projeler var mı?

Trabzon özel bir şehir. Burada daha geniş bir yapılanma yapmaya başladık. Trabzon'a çok büyük yatırımlar yapıldı. Bölge özellikle pandemiden sonra turizmde büyük bir atak yaptı. Trabzon havalimanının kapasitesini geliştireceğiz. Trabzon'a dünyanın en özel havalimanlarından birini yapacağız.

Güney yolu projesi ne durumda?

Trabzon Güney çevre yolunun temelini pazartesi günü attık. Toplamda 43 kilometre uzunluğundaki yol tüm Karadeniz'e büyük katkı sağlayacak. İnşallah bunu da Zigana Tüneli gibi kısa sürede bitirip Trabzon'a kazandıracağız.

İstanbul'daki ulaşım konusunda ne düşünüyorsunuz?

Maalesef İstanbul sorumsuz yöneticilerle dört yıldır çile çekiyor. Bu çile her geçen gün daha da artıyor. Umursamaz yönetimlerin arkalarını biz topluyoruz. Bunlar hizmetin yanında hiçbir zaman olmadılar.

Vatandaşın ihtiyacı olduğu zaman hiç İstanbul'da olmadılar. Turist Ömer ortalıkta dolaşıyorlar.

Utanmadan bir de gidip Van'da zafer işareti yapıyorlar neyin zafer işaretini yapıyorsun.

Hadi bir yapsınlar! Trabzonlular derslerini verir, verecek zaten. Teröristlerle işbirliği yapıyorlar böyle bir alçaklık olabilir mi?

Hastanenin yolunu yapmayan bir belediyeden bahsediyoruz. Dünya literatürüne girdiler. Utanmadan diyorlar ki 10 tane metro yapıyoruz. Hangisini yapıyorsunuz. Yüzde 5'ini dört yılda yaptıysan demek ki bir projeyi 80 yılda bitireceksin. Bir de şantiyeleri kapatmışlar millete zulüm çektiriyorlar yollar kapalı hala.

Bunun sebebi ne?

Genel bütçeden 300 milyar lira para gönderildi 4 yıl içinde İBB'ye. Ortada para da yok iş de yok. Otobüsler yolda kalıyor. Tramvay ile otobüsün çarpıştığı günleri görüyoruz. Böyle bir şey görü mü İstanbul daha önce? Siz İStanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinden namus sözü verdiniz "kimseyi işten atmayacağız" dediniz 25 bin kişiyi işten attınız. Sizin sözünüz bu işte. Bunlar bu kadar duyarsız, milletine düşman. Geçen cuma Adana'daydık yine aynı CHP klasiği eski belediye zamanında yapılmış 15 Temmuz Şehitler Köprüsü neymiş yapmayacaklarmış. Aldık biz yaptık.

Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı vaadiBu kafa tam bir mandacı kafa. Yabancı hayranlığı ve kendi değerine düşman zihniyet. 1960 yılında Devrim otomobilini yok eden zihniyet te bu zihniyet. BAYKAR diye TUSAŞ diye Türkiye kendi markasını üretmiş sen Amerika'dan bahsediyorsun. Türkiye'nin değerlerini başkalarına peşkeş çekmeye çalışıyorlar. Atatürk havalimanını açacağız diyordu kendisi başka bir şey söylüyor. Önce kendi aralarında bir anlaşsınlar. İstanbul Havalimanı'na düşmanlar. Şu anda İstabul Havaimanı 1500 uçuş, 250 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

Deprem bölgesinde alt yapıda neler yapıldı?

6 Şubat sabahı dünyanın en büyük afetiyle karşılaştık. Dakikalar sonra oradaydık. Çok yoğun mücadeleler verdik.

Enkazın altından aldığımız vatandaşlarımızın anında transferini sağladık. Sadece 1 hafta Hatay Havalimanı çalışmadı onun da sebepleri var.

Biz son 20 yılda depremlere ve afetlere yönelik yapılar üretiyoruz.

Bu kadar kısa zamanda vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Büyük bir mücadele var. Bu kesintisiz devam edecek.

Son birkaç ay içinde neler yapıldı?

Türkiye'de eser ve hizmet fırtınası bitmez. Çanakkale Köprüsü'nden, Tokat Havlimanı'na o kadar büyük eserler var ki Şimdi başlasak anlatmak için günler yetmez

Ankara Sivas hızlı tren hattı dünyanın en büyük projeleri arasında. Milletine hizmet etmek budur işte.

Türkiye önümüzdeki 20 yılda demir ağlarla örülecek mi?

1950' ye kadar Türkiye demir ağlarla örüldü ancak 1950'den AK Parti iktidarına kadar durdu. Şu anda 13 bin 800 kilometre demiryolu ağımız var.

Biz büyük bir tarih yazıyoruz. Şu anda Türkiye genelinde devam eden demiryolu ağlarının uzunluğu 3 bin 500 kilometre

Karamollaoğlu tepkisi

Bu bir vizyon meselesi. Bir Sivas'a gitsin de Sivaslılar hesabını sorsun ondan. Katil dedikleriyle nasıl şimdi baş başa onun da hesabını soracak Sivaslılar. Bunlar koltuk kavgasındalar. Bir senedir oturup kalkıyorlardı ne oldu?

İç savaş tehdidi

Biz teröre çok bedeller ödedik, binlerce vatandaşımız gitti bu sükuneti kolay kazanmadık. Şimdi yurt dışından talimat veriyorlar karşımızdaki ittifaka, Kemal Kılıçdaroğlu'na. Türkiye buna müsaade edecek mi? Kılıçdaroğlu'nun ipe sapa gelmez vaatleri var. Namus sözünü tutmayan adama nasıl güvenilir.

300 milyar dolar neyin karşılığı?

Londra'daki tefecileri ziyaret etmişti, orada ona vaat mi verdiler. Bunun neyine güvenerek bu parayı verecekler. Bu zamana kadar hangi vaatlerini gerçekleştirdiler. Bu Kılıçdaroğlu'nun desteksiz atışlarından bir tanesi.

Meral Akşener'e tepki

O masadan neden kalktı, 72 saat sonra neden zorla o masaya geri oturtuldu.

14 Mayıs en önemli seçimlerden bir tanesi. Ya terörle mücadele eden Recep Tayyip Erdoğan seçilecek ya da terörle işbirliği yapan Kılıçdaroğlu seçilecek. Vatandaşımız burada doğru kararı verecek.

Millet ittifakının KAAN hazımsızlığı

İHA ve SİHA'lardan kimler rahatsız olur? Türkiye düşmanları rahatsız olur. Onların sesinin de terörle ittifak yapanlardan gelmesi normal. Bunlar bir kere kendi değerlerine düşmanlar. Hep yabancı hayranlığı var bunlarda.

Millet ittifakı iktidara gelirse ne olur?

Allah kimseyi bunların eline düşürmesin. Yaşıyoruz bunları. Hizmet vermiyorlar, İstanbul, Ankara ve Adana'da görüyoruz. Kendi yaşadıkları şehirde yaşayan insanları görüyoruz hizmet vermiyorlar.

Bu iş ilk turda mı biter?

Bu iş Allah'ın izniyle ilk turda rahatlıkla bitecek. Vatanını milletini seven kardeşlerimiz bu işe sahip çıkacaklar. Türkiye'nin geri döndürülemez yükselişi devam edecek. HEle teröristlerle işbirliğini görünce "Söz konusu milletse gerisi teferruattır" diyor bu millet. Bu heyecan inşallah ilk turda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bitecek.