İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın katıldığı canlı yayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için söylediği sözlere Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'ndan tepki geldi.

İYİ Partili Oral katıldığı canlı yayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin “Alevi olması benim açımdan bir engel değil, çünkü ben tanıyorum, ilkelerini biliyorum. Ancak siyasette maksat kazanmaktır. Türkiye'deki genel objektif açısından baktığımda bir çekince görürüm. Türkiye'nin yüzde 65'i yüzde 70'i muhafazakar profil çiziyorsa, ona hitap edebilen, farklı bir isimle çıkılır” ifadelerini kullanmıştı. Oral'ın ifadelerinin ardından İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'ndan özür dilemiş ve "Alevilik üzerinden yapılan her türlü tarife kim için olursa olsun şiddetle reddediyorum." demişti.

KARAMOLLAOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Akşener'in açıklamalarının ardından Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu da Oral'a tepki gösterdi. Karamollaoğlu sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamasında, "Sayın Kılıçdaroğlu ve Alevi vatandaşlarımıza yönelik sarf edilen ayrıştırıcı ve ötekileştirici ifadelerden dolayı üzüntümü belirtmek isterim." ifadelerini kullandı.