Saadet Partisi'nde 30 Ekim 2022 Pazar günü 8. Olağan Büyük Kongresi gerçekleştirilecek.

Prof. Dr. Mete Gündoğan, kongrede genel başkanlığa aday olduğunu açıklamıştı. Yeni bir açıklama daha yapan Gündoğan kararını geri çektiğini duyurdu.
Gündoğan yaptığı açıklamada şu ifadelerini kullandı:

Kamuoyuna Duyuru

Saadet Partimizin 8. Olağan Büyük Kongresi'nde Genel Başkanlığa aday olacağımı açıklamıştım. Süreç içerisinde, tabanda veya teşkilatlarda taraflı bir çalışma yapmayacağımı, hiç kimseyi dişlamadan, kınamadan, ötekileştirmeden sevgi ve saygı, birlik ve beraberlik içerisinde kongreye gitmek istediğimi belirtmiştim.

Sn. Temel Karamollaoğlu başkanlığında toplanan Yüksek İstişare Kurulu (YİK), yaptığı uzun

etmiştir.

müzakerelerin neticesinde, bu kongrede Temel Karamollaoğlu beyin genel başkan adaylığında ittifak YIK'in bu açıklamasından sonra, teşkilatların her kademesinden ve camiamızın her kesiminden birçok arkadaşımızla istişareler yaptım. Neticede, bazı konularda farklı fikirlerimiz olsa da herhangi bir rahatsızlığa veya yanlış anlamaya fırsat vermemek ve yüksek ideallerimizi iç çekişmelere

örselettirmemek için genel başkan adayı olma kararımı geri çekiyorum. Camiamızda ve kamuoyunda oluşturduğum heyecandan dolayı memnunum. Kongrenin hayırlara ve Yeni Bir Dünya kurulumunun baştangicina vesile olmasını dilerim.

Selam, sevgi ve saygılarımla...

  

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamolaoğlu, geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında Mete Gündoğan'ın adaylık çekileceğini söylediğini beşlirtmişti.