Tv100 ekranlarında Uğur Dündar ile gazeteci-yazar Mine Özbek 'Haftanın Panoraması' programında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu konuk olarak ağrıladı. Temel Karamollaoğlu altılı masanın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili soruya cevap verdi.

MASADA 3 İSİM GÜNDEME GELDİ

Karamollaoğlu, altılı masanın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili "Biz seçilebilecek cumhurbaşkanı adayının aday olmasını isteriz. Şimdiye kadar bu konu hiç gündeme gelmedi. Kıyısından köşesinden buna temas edildi, ciddi bir şekilde konuşulmadı ama altılı masada bulunan genel başkanlardan bu konuya atıfta bulunanlar oldu. Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu gündeme geldi" dedi.

"ALTILI MASANIN DAĞILACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

Masadaki tartışmalara da değinen Karamollaoğlu, ''Altılı masanın dağılacağını düşünmüyorum. Bu kadar mesafe kat ettikten sonra denizi geçip, derede boğulursak bu mantıklı bir şey olmaz. Sadece Cumhurbaşkanlığı adayında anlaşamama gibi bir problemi önümüzü keseceğini sanmıyorum.'' ifadelerini kullandı.

"HER PARTİYE EN AZ BİR BAKANLIK"

Karamollaoğlu altılı masanın öne sürdüğü-vesayet tartışmalarına sebep olan- yönetim sistemine ilişkin "Cumhurbaşkanı adayı ve genel başkanlar millet önünde bir deklarasyon yapacak. Diyeceğiz ki bu aday ülkeyi genel başkanlarla mutabakat içinde yönetecek." açıklamasında bulundu. 

Ayrıca, her partiye en az 1 bakanlık verileceğini kaydetti.