ABD’nin saldırısı sonucu 3 Ocak’ta n İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin vasiyetinin bir bölümü daha yayımlandı.

Bağdat’ta bulunan İran Araştırma ve Aydınla Merkezi, yeni bastığı bir broşürde Kasım Süleymani’nin vasiyetine yer verdi.

Yayımlanan broşürde Süleymani’nin vasiyetinin yer aldığı bölümde, “Şii İran, İslam’ın merkezidir. Eğer İran kalmazsa, Müslümanların Kâbesi ve İslam peygamberinin mezarı da kalmayacaktır” ifadelerine yer veriliyor.

Kasım Süleymani’nin vasiyetinde dünyadaki tüm Şiilere, İran’daki üçüncü imam İmam Hüseyin’in türbesinin bulunduğu bölgenin muhakkak korunması gerektiğini söylediği belirtiliyor.

ABD, Şam’dan dönen Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Komutanı Ebu Mühendis’in bulunduğu konvoyu insansız hava araçları ile bombalamıştı. Olayda Süleymani ve Mühendis’in dışındı 9 kişi öldürülmüştü.

Kasım Süleymani İran’ın Kirman kentinde 1957 yılında dünyaya geldi. İran’da önemli düzeylerde görev alan Süleymani en son, Kudüs Gücü Komutanı düzeyinde görev yapıyordu.