Katar'ın ev sahibi olduğu 2022 Dünya Kupası öncesi başta İngiltere olmak üzere Galler, Belçika, Danimarka, Fransa, Almanya, İsviçre ve Hollanda LGBT propagandalarını devam ettirerek Müslüman ülke Katar'ı köşeye sıkıştırmaya çalışıyor.

Dünya Kupası'nda gökkuşağı renklerini içeren kol bantlarını takmak için FIFA'ya müracat eden Avrupa ülkeleri UEFA'nın desteğini de alarak bu konuda baskılarını arttırdı.

Katar hükümetinin eşcinsel vatandaşlara karşı olduğu şeklinde maksatlı haberlerin İngiliz medyasında sıkça yer almasının ardından 2022 Katar Dünya Kupası CEO'su Nasser al-Khater açıklamalarda bulundu.

Nasser al-Khater: "Eşcinsel ilişkiler Katar'da suç"

Sky News'e konuşan Khater, Katar'ın eşcinsel ilişkileri suç saymasına rağmen, Dünya Kupası'nı ziyaret eden LGBTQ+ destekçilerinin ayrımcılığa maruz kalmayacağını söyledi.

Khater, "Tek istediğimiz insanların kültüre saygılı olmaları" diyerek "Günün sonunda, başkalarına zarar verecek bir şey yapmadığınız, kamu malına zarar vermediğiniz sürece sizi endişelenecek bir şey yok." dedi.

Nasser al-Khater: "Kol bantları FIFA'nın meselesi"

"One Love" kampanyası kapsamında İngiltere ve Galler kaptanları Harry Kane ve Gareth Bale ile Belçika, Danimarka, Fransa, Almanya, İsviçre ve Hollanda kaptanları turnuvada çok renkli kol bantları takacaklarını açıkladı.

Ancak Khater, Katar'da bu tür kol bantlarına izin verilip verilmeyeceğinin "FIFA meselesi" olduğunu söyledi.

Khater, "Anladığım kadarıyla farklı siyasi mesajlar verilmek isteniyor. Fakat bu, insanların gelip eğlenmek istediği bir spor turnuvası. Bunu bir siyasi ifadeler platformuna dönüştürmenin spor için doğru olmadığını düşünüyorum" dedi.

Abdulaziz Abdullah Al Ansari: "28 gün boyunca dini değiştiremezsiniz"

Dünya Kupası öncesi turnuvanın güvenliğinden sorumlu olan İçişleri Bakanlığı Ulusal Terörle Mücadele Komitesi Başkanı Abdulaziz Abdullah Al Ansari bu konuyla ilgili geçtiğimiz aylarda bir açıklamada bulundu ve şu ifadeleri kullandı:

"FIFA, daha önce stadyumlarda gökkuşağı bayraklarına izin verileceğini söyledi. Ancak eşcinsel haklarının maksatlı şekilde teşvik edilmemesi gerekiyor."

"Eğer bir taraftar gökkuşağı bayrağını kaldırdıysa ve ben bayrağı o kişiden aldıysam, bu ona gerçekten hakaret etmek istediğimden değil, onu korumak istediğimden olacaktır."

"Çünkü bunu yapmazsam etrafındaki biri saldırabilir. Bütün insanların davranışlarını garanti edemem. Burada yasaları değiştiremeyiz. Dünya Kupası için 28 günü boyunca dini değiştiremezsiniz."

İngiltere Futbol Federasyonu baskıya devam ediyor: "En büyük tehlike devletin eylemlerinden geliyor."

LGBT eylemlerine verdiği destekle bilinen İngiltere Futbol Federasyonu üyesi Chris Paouros, Katar cephesinden gelen açıklamalarla ilgili endişe duyduğunu dile getirerek Katar hükümetini suçlayıcı ifadelerde bulundu.

Chris Paouros, "Katar'a birçok kez gittim ve yerel Katar halkının veya Dünya Kupası için gelen taraftarların gökkuşağı bayrağı taktıkları için saldırıya uğramasını beklemiyorum. En büyük tehlike devletin eylemlerinden geliyor." dedi.