İşte Habervakti yazarı Muhammed Köse'nin 'Kerbela ve Yas' başlıklı yazısı:

İslam tarihinin netameli devirleri üzerinde konuşmayı, yazmayı hatta okumayı bile pek sevmem ama Kerbela hadisesi her yıl üzerinde en çok konuşulan elim bir olay olarak tazelenmeye devam ediyor. Böylesi acıların en can yakan kısmı, bu acıları da sömüren ve aslında katillerden farkları olmadığı halde maktul ve mazlumları sevdiğini ve yaslarını tuttuğunu iddia edenlerin seslerinin bu kadar çok çıkıyor olması.

Kerbela vakasını en çok gündeme alan ve acıları itikadi ve siyasi emellerine alet eden devlet ve mezheplerin bugün yeryüzünde yaşanan ağır katliam ve saldırıların sorumlusu, katılımcısı, destekçisi olması da insan türünün utanmazlığına iyi bir örnektir.

Suriye’de, Yemen’de ve daha öncelesi Irak ve Afganistan’da yaşanan işgal ve katliamlarda ya bizzat eli bulunan ya da fikri, silahı ve parasıyla destek olanlar, mezhepsel bir yaklaşımı gerek kendi halkının rejime desteğini sürdürmek gerekse İslam dünyasına ne kadar mazlumlardan yana olduğunu göstermek için bir tür maske olarak kullanır.