Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'deki gücü de katlanarak artan sosyal medyanın zararları da bir bir ortaya çıkmaya devam ediyor. Sosyal medyayı kötü niyetli bir şekilde kullanılmasının da cezasız kalmadığı görüldü. Gaga Bulut adlı fenomenin 17 yıl hapis cezası almasının ardından gözler Kerimcan Durmaz'a döndü.

AYNI SUÇTAN BİR DAVA DAHA...

Geçtiğimiz aylarda İzmir'de çocuk yaştaki erkekleri erkeklerle yine çocuk yaştaki kızları kızlarla para karşılığı öpüştüren Gaga Bulut adlı sosyal medya fenomeni, tutuklanmış ve 17 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Erkek çocukları erkek çocukları öpüştürdüğü davadan 17 yıl hapis cezası alan Gaga Bulut'un şimdi de kız çocuklarını kız çocuklarıyla öpüştürdüğü görüntüler üzerinden de ceza almasını sağlamak için  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. 

KERİMCAN DURMAZ İÇİN 14 YIL

Gaga Bulut'a verilen cezanın ardından gözlerin çevrildiği Kerimcan Durmaz, kısa bir süre önce sosyal medya hesabından uçak tuvaletinde mastürbasyon yaparken çektiği görüntüleri paylaşmıştı. Bu görüntülerin ardından takipçelerinin ve tüm Türkiye'nin tepkisini çeken Durmaz'ın ne ceza alacağı merak konusu oldu. Durmaz hakkında dava açan avukatlar, söz konusu fenomenin 'Hayasızca Hakaretlerde Bulunma', 'Müstehcenlik', 'Cinsel Taciz' ve 'Cinsel İstismar' suçlarından 14 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. 

gaga bulut

SOSYAL MEDYANIN TEHLİKELERİNİ ÖNLEMEK İÇİN...

Kerimcan Durmaz'ın da Gaga Bulut gibi cezalandırılması gerektiğini savunan uzmanlar, böylece sosyal medyanın yaydığı tehlikelerin de önüne geçilebileceğini vurguladı.

Haber Vakti