Güzelliğin rengi, tonu yoktur. Fakat yine de bazı insanlar cilt renklerini açmak, cilt beyazlatmak için çeşitli yöntemlere başvurmaktadır. İşte Kesin çözüm veren kalıcı cilt beyazlatma yöntemleri

Bunun için piyasada envai çeşit cilt beyazlatma ürünü bulunuyor, ancak belirtelim ki bu ürünlerin pek çoğunda sağlığa zararlı kimyasallar bulunuyor. Yani cildinizin rengini açmak şöyle dursun, cildinizi berbat bir hale getirebilir bu ürünler.

Organik ve Sağlıklı Cilt Beyazlatma Teknikleri

Fakat cildinizin tonunu açmak ve beyazlatmak için doğal ve sağlıklı birçok teknik mevcut. Zaten yazımızda da bu tekniklere yer veriyoruz.

1. Limon Suyu

Ten ve cilt rengini geliştirmek için limon halihazırda uzun yıllardır bilinen bir madde.

Limon içerdiği sitrik asit sayesinde ten rengini açar ve cildin üst yüzeyindeki ölü deriyi soyar.

Yapmanız gereken birkaç adet taze limonu alıp suyunu çıkarmak. Sonra bir pamuk yardımıyla cildinize uygulamak. Birkaç seans sonrası aradaki farkı direkt gözlemleyebilirsiniz.

2. Limon – Süt Karışımı

Yüz dışında vücudunuzun diğer bölgelerini de beyazlatmak istiyorsanız süt-limon karışımını kullanabilirsiniz.

Bir kova kadar sıcak suyu, birkaç litre tam yağlı sütün içine boşaltın. Sonra bu sıvının içinde 2 adet limon sıkın. Limon suyu ve sütün iyice karıştığından emin olun. Bu karışımı küvette yapabilirsiniz. Süt banyosu dedikleri böyle bir şey esasında. Yarım saat kadar bu karışımın içinde kaldıktan sonra durulanıp banyo sefasını sonlandırabilir, açılan ten renginizi görebilirsiniz.

3. Beyazlatma Macunu

Hayır, diş macunu değil kastettiğimiz. Limon, bal ve aloe vera özlerini bir kapta iyice karıştırın.

Bu üç maddede de cilt beyazlatma unsurları bulunur. Hazırladığınız macunu yüzünüze krem şeklinde iyice yedirin ve yarım saat kadar bekleyin. Yüzünüzü ılık suyla durulayın. Yaklaşık 1 ay boyunca her gün bu yöntemi uygulayarak cilt renginizde gözle görülür bir açılma yaşayabilirsiniz.

4. Yoğurt – Bal Maskesi

Yoğurt da tıpkı süt gibi ten rengi açmaya yarayan enzimler içerir. Balın ise nemlendirme ve bakterilerle mücadele işlevi vardır.

Yarım bardak bal ve yarım bardak yoğurdu bir kapta iyice harmanlayın. Karışımı 5 dakika dinlendirin ve sonra yüzünüze maske şeklinde uygulayın. 20 dakikalık bir beklemeden sonra yüzünüzü ılık suyla durulayın.

5. Papaya

Egzotik bir meyve olan papayada papain enzimi bulunur. Bu enzim de cildi beyazlatmaya yarar. Ayrıca papain enzimi cilteki aknelere karşı etkili bir aktördür.

Migros, Macrocenter gibi marketlerde bulabileceğiniz papayan 2 tane alın. Sonra çatalla ezerek püre haline getirin. Püre haline gelen papayayı yüzünüze sürün ve 20 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın. 2 hafta gibi bir sürede ciddi bir sonuç elde etmek için bu işlemi günde 2 kez uygulamanız yeterli.

6. Zerdeçal

Ciltteki ölü deri tabakasını sökmek için zerdeçal da çok etkili doğal bir maddedir. Cilt rengini açma konusunda önemli bir unsur olan C vitamini içeren zerdeçal, tüm ciltlere uygulanabilir.

Yarım yemek kaşığı zerdeçal ve 2 çay kaşığı aloe verayı karıştırarak macun haline getirip yüzünüze sürün ve yaklaşık 30 dakika maske şeklinde uygulayın. Bu yöntemden verim alabilmek için birkaç hafta boyunca her gün yapmanızı öneriyoruz.

7. Aloe Vera Jeli

Cilt bakım ürünlerinin pek çoğunda aloe vera yer alır. A, C ve E vitaminleri bakımından oldukça zengin bir bitki olan aloe vera, serbest radikallerin üremesini önler ve ciltteki ölü deri tabakasını söker.

Bir yemek kaşığı aloe vera ile bir çay kaşığı limon suyunu karıştırın ve 30 dakika yüzünüzde bekletin.

Aloe vera içinde bulunan anthraquinone bileşenleri hücrelerin tazelenmesinde etkili bir unsurdur. Ölü deri katmanını ortadan kaldırmaya yardım olan aloe vera sayesinde cildinizin daha parlak, genç ve taze görüneceğine emin olabilirsiniz.

8. Yoğurt

Ten beyazlatma işlevi olan laktik asit bakımından çok zengin olan yoğurt, başta kuru olmak üzere tüm cilt tiplerine iyi gelir.

Bir tas yoğurt için bir çay kaşığı zerdeçal ekleyip macun haline getirin ve bu maskeyi birkaç hafta boyunca günde 2 kez yüzünüze uygulayın.

Ayrıca ciltteki leke ve güneş soyulmalarını önlemek için de yoğurttan yararlanabilirsiniz.

9. Portakal Kabuğu Tozu

Portakal da limon gibi narenciye ailesinin bir üyesidir ve C vitamini deposudur. Özellikle güneş nedeniyle ciltte oluşan yanık ve lekelerin verdiği zararı önlemek bakımından portakal faydalı bir meyvedir.

Portakal kabuğu pudrasını pek çok aktarda bulabilirsiniz. Bu pudrayı suyla ıslatıp maske haline getirin ve yüzünüzde 30 dakika bekletin.

10. Patates Kabuğu

Kronik cilt probleminiz varsa patates kabuğu size göre olabilir. Patates kabuğunda B6 vitamini bulunur. Bu da ciltteki ölü tabakayı sökmeye ve cilt renginin homojen olmasına yardımcı olur.

Kabuk kullanmak istemiyorsanız da patatesi hafifçe haşladıktan sonra ezerek ve biraz da limon suyu sıkarak püre haline getirebilir, yüzünüzde 15-20 dakika bekletebilirsiniz.

11. Tam Buğday Unu

Tam buğday unu da insan cildinin rengini açmaya yarayan bileşenlere sahiptir.

Bir miktar unun içine birazcık su ekleyin ve macun kıvamına getirin. Kek hamuru hazırlar gibi işte… Sonra bu karışımı yüzünüze uygulayın ve maskenin kurumasını bekleyin. Hamur kuruduktan sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayın.

12. Salatalık

En bilindik cilt maskelerinden biridir aslında salatalık. Halka şeklinde kesilen salatalıkların yüze maske şeklinde uygulanmasını başta Avrupa Yakası olmak üzere pek çok dizi ve filmde görmüşsünüzdür siz de.

Cildi sıkılaştıran ve homojen bir renge sahip olmasını sağlayan salatalık, ayrıca serinletmek için de cilde uygulanabilir.

Daire şeklinde kestiğiniz ince salatalık dilimlerini cildinizin koyu bölgelerinde yerleştirip 20-25 dakika bekleyebilirsiniz.

13. Sandalağacı – Gül Suyu ve Salatalık Karışımı

Sandalağacı hem içeriği hem de kokusuyla kozmetik ve parfümeri sektöründe sıkça kullanılan bir madde. Cilt beyazlatma konusunda da sandalağacından istifade etmek mümkün dolayısıyla.

Bir yemek kaşığı sandalağacı pudrasını bir bardak gül suyunun içine boşaltın ve sonra tıpkı cacık yapıyormuş gibi bir adet salatalığı bu karışımın içine rendeleyin.

Oluşan karışımı yüzünüze sürün ve kuruyana kadar yaklaşık 15-20 dakika bekleyin.

Sandalağacı pudrası, yüzdeki leke ve siyah noktaların rengini açar ve cildin dengeli bir renge sahip olmasını sağlar.

Özellikle yağlı ve hassas ciltler için ideal olan bu tekniği haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

14. Patates – Bal – Gül Suyu Karışımı

Ufak bir patatesi rendeleyin ve üzerine bir yemek kaşığı bal ve birkaç damla gül suyu damlatın.

Yüzünüzü, ensenizi, şakaklarınızı, çene altınızı da içine alacak şekilde bu karışımı sürün. 20 dakika boyunca bekleyin ve sonra yüzünüzü soğuk suyla durulayın.

Bu maskeyi, yazımızda ele aldığımız diğer maskeleri kullanmadığınız günlerde de uygulayabilirsiniz. Yani bugün salatalık maskesi yaparken yarın bu maskeyi uygulayabilirsiniz. Cildinizin daha açık ve dengeli bir renge sahip olacağını göreceksiniz.

Sonuç

Cilt beyazlatmak, bir günde olacak iş değildir. Önemli olan size en uygun yöntemi bulmak ve bu yöntemi istikrarlı bir biçimde uygulamaktır. Ama burada saydığımız yöntemleri günde 2 seferden 15 gün boyunca uygularsanız aradaki farkı adeta “before/after” tarzında göreceğinize emin olabilirsiniz. Umuyoruz bu yazımızdaki cilt beyazlatma teknikleri uygular ve kısa süre içinde hayalinizdeki ten rengine kavuşursunuz.