Suyu daha hızlı ısıtarak, mutfaktaki sıcak su ihtiyacına pratik bir çözüm sunan kettle, su ile yoğun teması nedeniyle, kireç probleminin sıklıkla görüldüğü aletlerdendir. Suyun içerisinde bulunan mineraller, zaman içerisinde su ısıtıcısının iç yüzeyinin ve rezistansının kireçle kaplanmasına neden olur. Peki, Kettle kireç kalıntıları nasıl çıkarılır?

Kireçli kettle nasıl temizlenir?

LİMON TUZU

Malzemeler

Kireç tutan yere kadar su doldurun.
1 ( bir ) yemek kaşığı limon tuzu ilave edin.
Keetle çalıştırın ve kaynamasını bekleyin , su ısıtıcı otomatik olarak ısınınca atacak kadar bekleyin.
daha sonra su ısıtıcı keetle hafifçe çalkalayın.
evet kettle içine baktığınızda içinin temizlendiğini göreceksin.
bir kaç kez temiz su ile durulayın.

BEYAZ SİRKE

Diğer kireçli keetle’li kireçten temizlemek için beyaz sirke oldukça iş görecektir. su ısıtıcısı veya çaydanlığın ağzında biraz boşluk kalana kadar su doldurun ve kaynatın , ardından kaynadıktan sonra geri kalan kısma beyaz sirke ilave ediniz. 7 saat kadar bekledikten bu suyu boşaltın ve temi bir su ile yeniden ısıtınız. Bunda dezavantaj sirke kokusunu sinecek bu kokuyu çıkarmak için temiz su ile ısıtıp boşaltın gerektiğinde bir kaç kez tekrarlanması gerekebilir.

KARBONAT

Malzemeler
4 yemek kaşığı karbonat;
1 litre sıcak su;
Bulaşık deterjanı;
Sünger.

Nasıl uygulanır?

Kaynamış suyun içerisine 4 yemek kaşığı karbonat konulmalı ve karıştırılması sonrasında kettle içerisine koyun ve su ısıtıcısının ağzını kapatarak 1 saat boyunca beklemeniz önerilmektedir. Bu bekleme süresi içerisinde suyun soğuması nedeniyle bu defa Kettle çalıştırılmalı ve kaynaması beklenmelidir. Bu işlemi 1 saat ara ile birkaç defa daha tekrar etmeniz gerekiyor. Kireç lekelerinin tam olarak çıktığından emin olduğunuz zaman yukarı kısımda yazmış olduğumuz gibi genel temizliğini de gerçekleştirmeniz önerilmektedir.