Kiev Şehir Devlet İdaresinden yapılan açıklamada, gece yarısı Rus sabotaj gruplarıyla bazı çatışmaların çıktığı belirtildi.

Kiev'in tamamen Ukrayna ordusu ve bölgesel savunma birliklerinin kontrolü altında bulunduğu kaydedilen açıklamada, şehirdeki durumun sakin olduğu ifade edildi.

Kiev'de sokağa çıkma yasağının süresi 28 Şubat Pazartesi saat 08.00'e kadar uzatılmıştı.

Kiev Şehir Devlet İdaresinden yapılan açıklamada, sokağa çıkma yasağı süresince sokakta tespit edilecek tüm kişilerin düşman keşif ve sabotaj gruplarının üyesi kabul edileceği belirtilmişti.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarında Kiev bölgesindeki Vasilkiv'de petrol tank çiftliğinin isabet aldığı bildirilmişti.

Ruslar Harkov'da direnişle karşılandı

Öte yandan Rusların, Harkov'da ilerleyiş kaydetseler de şiddetli direnişle karşılaştıkları bildirildi.

Sosyal medya ve Ukrayna medyasında yer alan videolarda, günün erken saatlerinde şehrin içinden geçen Rus askeri araçları görüldü.

Harkov Bölgesel Devlet İdaresi Başkanı Oleg Synegubov, Facebook üzerinden yaptığı duyuruda, hafif askeri araçların "şehre girdiğini" belirterek kent sakinlerini sığınaklara girmeye ve dışarı çıkmamaya çağırdı.

İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Geraşçenko da Rus zırhlı araçlarının yandığını gösteren videoları paylaşarak sokaklarda "ağır çatışmalar" olduğunu söyledi.

Videoların birinde şehrin sokaklarında ilerleyen Rus askerine ateş açan Ukrayna birlikleri, diğer bir videoda ise aynı Rus askerine ait olduğu belirtilen zırhlı araçların ele geçirildiği görüldü.

Doğal gaz boruları ve petrol depoları vuruldu

Ukrayna İletişim Servisi, Rusya'nın Harkov'daki saldırısının ardından bir doğal gaz boru hattının havaya uçtuğunu duyurdu. Telegram uygulaması üzerinden paylaşılan videoda da bölgede büyük bir patlamanın ardından alevlerin göğe yükseldiği görüldü.

Henüz söz konusu boru hattının ne kadar önemli olduğu ve patlamanın gaz sevkiyatlarını kesintiye uğratıp uğratmayacağına ilişkin açıklama yapılmadı.

Başkent Kiev'in yaklaşık 30 kilometre güneybatısındaki Vasylkiv kasabasındaki petrol deposunda de gece yangın çıktı.

Belediye Başkanı Natalia Balasinovich, paylaştığı videoda, Rus füzelerinin hava üssünün ana pistinin güneybatısındaki petrol depolama alanını vurduğunu söyledi. Ukrayna Ulusal Haber Ajansı da haberi doğruladı.

İnternette paylaşılan fotoğraflar ve videolarda, büyük alevler görüldü.