Saraçhane'de yapılan toplantı sonrası CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilişkileri bozulduğu öne sürülen Ekrem İmamoğlu CHP grup toplantısına katıldı. 

Toplantı başında Özgür Özel, "Hepimizin göz bebeği İstanbullumuzu 2019'daki yerel seçimlerde iki kez kazanan İstanbul’un helal oylarıyla mazbatasının çalınmasına karşın yılmadan her şey çok güzel olacak diyerek bir zaferi bize kazandıran İstanbul’u kazandığı için sadece kendisine değil tüm insanlara bedel ödetmek istercesine bir siyasi kumpas davasına muhatap olarak hapis cezasına çarptırılan hepimizin gözbebeği İstanbul’un atanmış değil seçilmiş belediye başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu aramızda” dedi.

YSK üyelerine “ahmak” dediği iddiasıyla hakkında açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak verilen İmamoğlu'nun katıldığı CHP grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, "Vallahi de billahi de yemin ediyorum bunlar devleti yönetemiyorlar" dedi. 

"85 milyonun önünde adaleti açıkça katlettiler"

İmamoğlu'na siyasi yasak verilen kararı değerlendiren CHP lideri, "Son günlerde yaşadığımız tabloya geleyim. Önce düzmece bir dava açtılar. Sonra saray bu mahkemeye müdahale etti. Asla çıkarılamayacak bir kararı bu mahkemeden çıkardılar. Her şeyi alenen yaptılar. 85 milyonun önünde adaleti açıkça katlettiler" dedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, "Ekrem İmamoğlu’nun adını ağzına alman için önce bir ağzını yıkayacaksın; sen kimsin!" diye seslenen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Bir de bunlar olurken malum sarayın bir de fotoromanı var. O da başka bir pisliğin içinde. Bir bakıyoruz o da cesaretlenmiş konuşuyor. Neymiş 16 milyonun sevgilisini görevden alacakmış. Beyefendiye bakın. Sen kimsin Ekrem İmamoğlu kim! Sen Ekrem İmamoğlu’nun tırnağı bile olamazsın! Ekrem İmamoğlu’nun adını ağzına alman için önce bir ağzını yıkayacaksın. Sen atamayla geldin, o seçimle. Senin ne haltlar işlediğini ben gayet iyi biliyorum, senin neler çevirdiğini de biliyorum. Kripto dolandırıcıları senin yanında, mafyaya haber uçurmak senin görevin, uyuşturucu baronlarıyla fotoğraf çektirirsin, kirli paranın da bir numaralı adamısın. Ben bunları bilmiyor muyum! Tamamını biliyorum. Yine söyleyeyim., İmamoğlu size büyük lokmadır. Boğazınıza takılır boğulursunuz. Boğarız sizi boğarız!"

"Aramızda baba-oğul ilişkisi var"

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında şunları ifade etti:

"Dikkatleri dağıtmak için cambaza bak oyunları oynadılar. Ama bun millet cambaz numarasını yemedi. Adalete de belediye başkanına da sahip çıktı. Belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu bugün buradadır. Sizin bilmediğiniz ama bizi yakından tanıyanların iyi bildiği bir şeyi bu kürsüden sizlere ifade edeceğiz; ben Ekrem İmamoğlu ile baba-oğul ilişkisi gibiyiz. Kendisi CHP’nin evladı olduğu kadar benim de evladımdır. Ona sahip çıkmak boynumun borcudur. Şimdi yan kesici saraylara sesleniyorum, bu kantar sizi çekmez. Erdoğan’a da insanı olarak bir şey söylemek isterim, ihtiras doymak bilmeyen bir canavardır. İhtirasının esiri olma, kin kusma, öfke kusma. Adaletli adil olmaktan ayrılma. Sana öğretmediler mi adaletin, dürüstlüğün, kucaklaşmanın ne olduğunu? İhtirasına teslim olma. İhtirasına teslim oluyorsan ki oluyorsun süren doluyor. 4-5 ay sonra göreceksin."