CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti, MHP ve BBP'nin imzalarıyla geçtiğimiz gün Meclis'e sunulan başörtüsünü güvenceye almaya yönelik Anayasa teklifiyle ilgili konuştu.

Kılıçdaroğlu, başörtüsüne dair anayasal güvence teklifine ilişkin “Başörtüsü konusunun Türkiye’nin gündeminden çıkması lazım.  Siyasetin sürekli istismar etmesinden uzaklaştırmalıyız, bir daha konuşulmayacak hale getirmeliyiz. Değişiklik teklifini detaylı inceleme fırsatım olmadı. Hukukçularımız da bir incelesin, onlar da baksın, görüşlerini bir aktarsın. Ama bizim tutumumuz belli, başörtüsü konusunun siyasetin gündeminden tamamen çıkması lazım Bunun için sağduyu ile oturup konuşacağız. Bu konunun bir daha açılmamak üzere kapanmasını sağlamamız gerekiyor. Biz bu konuda aykırı davranmayız. Pazartesi günü MYK’da arkadaşlarımızla da konuşuruz. Konuyu 6’lı Masa’ya götürür ve alınacak karara uyarız. Ama aykırı durmayız.” ifadelerini kullandı.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'ya konuşan Kılıçdaroğlu, ailenin korunmasına yönelik maddeyle ilgili tutumuna ilişkin, “Maddeyi görmedim” dedi.