Dünyanın hemen her ülkesinden liderin ve diplomatin katılım gösterdiği ve her yıl Dünya Ekonomik Formu'nun yapıldığı Davos zirvesinde konuşan Ukrayna lideri Vladimir Zelenksiy, Ukrayna'nın silah ihtiyacı olduğunu bildirmiş ve destek çağrısında bulunmuştu.

Davos'un bugünkü konuşmalarından birisi ise dış politikayla uzaktan yakından ilgilenen herkesin fikirlerine kulak kesildiği bir isimdi.

O isim Amerika'nın Soğuk Savaş politikasını tasarlayan ve yürüten eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger'dı.

Kissinger'in Ukrayna'ya yaptığı çağrı ise dinleyenlerin şaşkınlık yaşamasına neden oldu. Kissinger Ukrayna için tek çıkış yolunun Rusya'nın tüm şartlarını kabul etmek olduğunu söyledi.

UKRAYNA'YA "TESLİM OL" ÇAĞRISI

Rusya'yı en iyi tanıyan ve Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin çökmesinin bir numaralı mimarı olan Henry Kissinger, Ukrayna'nın Rusya karşısında teslim olması gerektiğini ve Rus tarafının tüm şartlarını kabul etmesinin barış yapmasının zaruri olduğunu belirtti.

"SAVAŞIN UZAMASI FELAKET OLUR"

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın uzamasının ve Batı'nın bu savaşa daha çok müdahil olmasının Avrupa'nın istikrarını felakete sürükleyeceğini söyleyen Kissinger, Ukrayna'nın durumu kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Ukrayna'ya Rusya'ya toprak vererek teslim olma çağrısı yapan Kissinger, "Rusya Avrupa'nın çok önemli bir parçası ve güvenliği için çok önemli. Rusları izole etmek felakete sebep olur" dedi.

Kaynak: Karar