Hasan Can Kaya, yaptığı Konuşanlar Stand Up gösterisi ile son zamanların popüler olan komedyenlerinden biri olarak öne çıkıyor. Yaptığı program hem youtube’da hem de instagram’da milyonlarca izlenme ve beğeni topluyor.

Popülerliği her geçen gün artan Kaya’nın hayatı ve kariyeri de bu nedenle merak ediliyor. Biz de yaptığı mizah ile izleyenlere hoş ve komik vakitler geçiren Kaya hakkında sizlere bilgi vermek istiyoruz. Burcu, yaşı, yaşadığı yer ve memleketi gibi tüm bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

Konuşanlar Hasan Can Kaya Kimdir?

Aslında genç komedyenin ismi yeni yeni duyulmaya başlansa da herkes tarafından bilinen bir dizinin senaristidir. “1 Kadın 1 Erkek” dizisi birçok kişi tarafından beğeni ile izlenmekteydi. Kaya, bu dizinin senaristliğini yapmış önemli bir kalemdir. Komedi türünde olan dizideki senaristliği onun ne kadar güçlü bir mizaha sahip olduğunun da göstergesi olarak görülüyor.

16 Aralık 1989 yılında İstanbul Güngören’de dünyaya gözlerini açan senaristin asıl memleketi Malatya’dır. Burcu ise yaydır. Çocukluğundan beri komik olan Kaya, o yaşlarda istediği değeri göremiyordu. Lise yıllarında tiyatroya gittiğinde ise hangi mesleğe yöneleceğine karar vermişti. Sektöre atıldıktan sonra çok fazla mobbinge maruz kalsa da yolunda kararlı olan Kaya senaristlik yaparak mesleğe tutunmaya devam etti.

“1 Kadın1 Erkek” senaristliği ile mükemmel bir iş çıkartan komedyen, senaryo ekibinin desteği ile Stand Up gösterileri yapmaya başladı. Gösterilerini Leman Kültür Beşiktaş sahnesinde sergiliyordu. Başta izleyicilerin sayısı az olsa da kısa sürede ünü birçok kişiye ulaştı ve izleyici sayısı ve gösterimi çoğaldı. Seyircilerinin artması ve çok talep olmasının ardından Ocak 2020 tarihinde ilk kişisel programı olan Konuşanlar Talk Show ile tamamen komedyen olmaya karar verdi.

Gösterilerini kameraya alan Kaya, daha sonra 12 Mayıs 2020 tarihinde youtube kanalında yayınlamaya başladı. Sıfır takipçi ile yayınlamalara başlayan komedyenin ünü sosyal medyada bir an da yayıldı ve şuan 725 bin abone sayısına ulaştı.

Hasan Can Kaya, gösterilerine neredeyse sıfır sermaye ile başladı diyebiliriz. Gösteri yaptığı salonun maliyeti izleyenler tarafından gönüllü olarak sağlanıyordu. Çekim ekibi ise ya ücret almıyor ya da küçük miktarlar da para alıyordu. Şimdilerde ise ünlenmeye başlayan komedyenin gösterisine bilet bulmak oldukça zor.

Hasan Can Kaya Biletix

Sosyal medyada popülerleşen komedyenin gösteri biletleri biletix üzerinden satışa sunuluyor. Gösteriye katılmak isteyen hayranları haftalar öncesinde bilet almaya başlıyor çünkü gösteri yaklaştıkça bilet bulmak oldukça zorlaşıyor.

Gösteriye katılan kişiler pandemi nedeniyle mesafeli şekilde oturuyor. Komedyen sahneye bir yazı tahtası ile çıkıyor ve herkese mikrofon uzatarak sohbete başlıyor. Hazır cevabı ile herkesi güldüren Kaya, seyirciler arasında potansiyel gördüğü kişilerin isimlerini tahtaya yazıyor. Tahtaya ismi yazılı olan kişiler gösterinin ikinci yarısı sahneye davet ediliyor.

Sahneye davet edilen kişiler ile komedyen arasında komik diyaloglar yaşanıyor. Kaya, bu kişilere bazı sorular soruyor ve komik hikayeler ışığında eğlenceli dakikalar yaşanıyor. Kaya’nın hazır cevaplığı ve ilginç tespitleri ile hem programa katılanlar hem de ekranları başındaki kişiler gülme krizlerine girebiliyor. Sizler de Hasan Can Kaya Konuşanlar programını izlemek isterseniz instagram hesabından veya youtube kanalından uzun versiyonları izleyebilirsiniz.

Kulaktan kulağa yayılan sahnelere sizler de göz atabilirsiniz. Programa katılmak için İstanbul, Ankara, yurtdışı ve Türkiye'nin her yerinden insanlar geliyor. Ekim 2020 yayınlarını izlemek için youtube kanalına göz atabilirsiniz. Gülmekten dolayı bir süre çeneniz ağrıyabilir uyarmış olalım.