Körfez’in yaya ve araç trafiğinin en yoğun olduğu caddelerden biri konumundaki Tuğrul Caddesi’nde altyapı çalışmaları sonrasında yenileme çalışması başlatıldı. Trafiğinde olumsuz etkilenmemesi amacıyla iki etap halinde başlatılan çalışma kapsamında Fetih Caddesi’nin kesiştiği nokta ile sahile kadar inen kısımda asfaltlama çalışması başlatıldı.

SICAK ASFALT DÖKÜLDÜ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İSU ve Körfez Belediyesi ekiplerinin koordinesinde yürütülen çalışma kapsamında sabah saatlerinde yol trafiğe kapatıldı ve kazı çalışması gerçekleştirildi. Kazımın tamamlanması sonrasında da bin 500 ton sıcak asfalt yol ile buluşturuldu. Öğlen saatlerinde başlayan asfalt serim işlemi, gece saatlerine kadar devam etti.

PRESTİJ CADDE OLACAK

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt de asfalt çalışmasının yapıldığı Tuğrul Caddesi’nde incelemelerde bulundu. Ekiplerden çalışma hakkında bilgiler alan Başkan Söğüt, “Altyapısı tamamladığımız caddeleri hızlıca yeniliyoruz. Tuğrul Caddesi de prestij caddelerimizden biri konumunda. Alt ve üst yapısı yeni bir cadde oldu” dedi.