Çin'de başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının ardından, birçok şüphe dile getirildi ve bununla birlikte çok sayıda komplo teorisi ortaya atıldı. Salgınla ilgili şüphelerin arasında en çok dikkat çekeni ise BM'nin daha önce hayata geçirmeye çalıştığı ID2020 projesi hakkında belirtilen ifadeler oldu.

HEDEF HERKESİ ÇİPLEMEK

Dünya Bankası ve Dünya Sağlık Örgütü’nde 30 yıl gibi uzun bir süre çalışmış bir ekonomist olan Peter Koeing ''Bill Gates, Rockefeller ve Rotschild vakıflarının finanse ettiği ID2020 ile planlanan ise, virüs aşılarının içerisindeki mikroçipleri hastalara yerleştirip insanları robotlaştırmak. ID2020 projesi ürkütücü planlamalar içeriyor. Dijital kimlik olarak tanımlanan proje ile insanlara aşılar ve ilaçlar içerisinde 5 mikromilimetrelik çipler yerleştirilebiliyor. Davos'ta da görüşülen ID2020 ile her insana bir dijital ID numarası verilecek. ID2020'nin kurucularından birisi Dijital Gates. Diğer ortağı ise dünyanın en büyük aşı ittifakı Gavi The Vaccine Alliance. Ve DSÖ, UNICEF, Dünya Bankası destek veriyor. Bugün yaşadıklarımız tüm bunlara hazırlık için değil mi? Biyolojik virüs değil! ‘Dijital virüs’! Hedef herkesi çiplemek.'' ifadelerini kullanarak olaya farklı bir bakış açısı kazandırdı.

60 YILLIK DÜNYA NÜFUSUNU AZALTMA HAYALİ

Dünya nüfusuyla ilgili farklı planların da olduğunu belirten Koeing, “Bill Gates, Afrika’nın aşılanması için yaptığı çalışmalarının yanı sıra, dünya nüfusunun aşırı fazla olduğunu da savunuyor. Amaç şu; az sayıda insan hem daha iyi şartlarda yaşar, hem de dünyanın kirlenmesine ve iklim değişimine çok daha az katkıda bulunur. Bu fikir 1960’larda Kissinger tarafından ortaya atıldı. Kissinger Rockefeller ailesinin avukatı olarak girdiği siyasette hep bu yönde çalışmalar yaptı. Vietnam, Kamboçya’da milyonlarca masumun ölümüne yol açtı. Şili’de darbe yapıp, halkın seçtiği Allende’yi öldürdü. Bugün hala Rockefeller’in Bilderberg Cemiyeti’nin sözcülüğünü sürdürüyor.” ifadelerini kullandı.

ID2020'NİN UYGULANACAĞI İLK ÜLKE BANGLADEŞ OLACAK

Agenda ID 2020 projesi adı altında Eylül 2019’da New York’ta düzenledikleri “Faydalı Kimlik Mücadelesine Yükseliş” başlığı altındaki toplantıda, bir pilot ülkenin uygulama için seçildiğini açıkladılar. Bu ülkenin Bangladeş olduğu kısa bir süre sonra ortaya çıktı. Bangladeş Hükümeti’nin bu program konusundaki siyasi danışmanı Anir Çovduri, bu projeyi; “Geleceğe yönelik dijital kimlik uygulaması, vatandaşların kendi kişisel bilgileri üzerinde çok daha hak ve söz sahibi olmasını sağlayacak. Bangladeş Hükümeti bu öncü çalışmaya katılmaktan dolayı çok heyecanlıdır” sözleriyle tanımlıyordu.