Page Six'in birden fazla kaynaktan doğruladığına göre hiçbir Kraliyet üyesi Prens Harry'yi hemen arayıp Kraliçe'nin öldüğünü bildirmedi.

Kıdemli bir Buckingham Sarayı çalışanı, Kraliçe'nin sağlık durumu kötüleşince Kral Charles'ın sabah saatlerinde Harry'yi Balmoral Kalesi'ne çağırdığını söyledi. Fakat Kraliçe ölür ölmez ayrıca bir arama yapılmadı.

HALKTAN 5 DAKİKA ÖNCE ÖĞRENDİ

8 Eylül'de Birleşik Krallık saatiyle 18.30'da yapılan duyuruda Kraliçe'nin "öğleden sonra" öldüğü ifadeleri kullanılmıştı. Kaynaklar da Kraliçe'nin 16.30'dan önce yaşamını yitirdiğini doğruladı. Kraliçe'nin saatler önce öldüğü, büyükannesine veda etmek için yetişmeye çalışan Prens Harry'ye haber verilmedi.

Independent Türkçe'nin aktardığı habere göre; kraliyet protokolüne göre Kraliçe'nin ölümü aile üyeleri bilgilendirildikten sonra halka bildirilebildiği için Kral Charles, Harry'yi resmi duyurudan yaklaşık 5 dakika önce, Prens henüz uçaktayken aradı.

CENAZEDEN HEMEN SONRA GİTTİLER

Prens Harry'nin eşi Meghan Markle ise 8 Eylül'de Balmoral Kalesi'ne gitmese de Londra'da yapılan yas etkinliklerine ve cenaze törenine eşi Prens Harry'yle birlikte katıldı. Cenazenin ardından Prens William ve Prens Harry arasındaki buzların eriyip erimediği sorulan saray çalışanları, iki kardeşin aile yemeklerinde sohbet ettiğini ve küs olmadıklarını belirtti.

Prens Harry ve Meghan Markle çifti, cenazeden hemen sonra 2020'den beri yaşadıkları ABD'nin Kaliforniya eyaletine döndü.,

OdaTv