Peki, kredi puanı sorgulama işlemini nasıl yapabilirsiniz? Findeks kredi notu kişinin 12 aylık dönem içerisinde borcunu ödeme olasılığını tahmin etmeyi sağlıyor. 1 ila 1900 arasında değişen kredi notunun yüksek olması, kişinin borcunu ödeme olasılığının da yüksek olduğu anlamına geliyor. Kredi notunun düşük olması durumunda kişinin borcunu ödeme olasılığı da düşük demektir. Findeks kredi notunu sorgulama işlemi ise iki farklı yoldan yapılabiliyor.

İlk yöntem Findeks kredi notu istenen kişinin Findeks mobil uygulama ya da internet şubesi aracılığı ile bazı bilgileri ilgili alanlara girerek ön onay vermesidir. Bu bilgiler TCKN veya VKN bilgisidir ve “Paylaşım Ayarları” menüsü üzerinden bu bilgilerin girilebileceği alana tek tıkla ulaşılabilir.

İkinci yöntemin de ilk yöntem kadar basit olduğunu söyleyebiliriz. Bunun için Findeks mobil uygulama ya da internet şubesi ile giriş yapıldıktan sonra kredi notu alınmak istenen kişinin bilgilerinin ilgili alanlara yazılmasıdır. Bu sayede sistem üzerinden kişiye anında talebin iletilmesi mümkün oluyor. Bir anlamda kredi notu bilgisinin paylaşılmasına dair kişiden izin ve onay isteniyor. Onaylanması durumunda ise kredi notu bilgisi bu bilgiyi talep eden kişiye hemen iletiliyor.

Görüldüğü gibi kredi puanı sorgulama işleminin yapılması için çok fazla prosedür ile zaman kaybetmeye gerek yok. Findeks tarafından sunulan tüm hizmetler gibi kredi puanı sorgulama işleminin de hızlı ve kolay bir şekilde yapılması mümkün oluyor. Findeks internet sitesine tıklamanız durumunda yukarıda sıraladığımız yöntemleri daha detaylı şekilde öğrenebilirsiniz. Ayrıca kredi notu sorgulamanın yanı sıra başka hangi hizmetlerden faydalanabileceğiniz konusunda da fikir edinmiş olacaksınız. Kredi puanı nasıl oluşturulur, hangi unsurlar kredi notu üzerinde etkilidir gibi soruların yanıtları da sitede yer alıyor.