Kremlin, Ukrayna'da yaşananlar için ilk kez 'soykırım' ifadesini kullanan ABD Başkanı Joe Biden'ın tanımlamasının "kabul edilemez" olduğunu açıkladı. Kremlin soykırım iddialarını da bir kez daha reddetti.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov gazetecilere verdiği demeçte, "Kategorik olarak aynı fikirde değiliz ve durumu bu şekilde çarpıtmaya yönelik her türlü girişimi kabul edilemez buluyoruz" dedi.

BİDEN NE DEMİŞTİ?

ABD Başkanı Joe Biden, Iowa eyaletine gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı konuşmada ABD'de enerji maliyetlerinin yükselmesini değerlendirerek "Aile bütçeniz, deponuzu doldurma gücünüz, bunların hiçbiri bir diktatörün (Putin'in) dünyanın diğer ucunda savaş ilan edip etmemesine ve soykırım yapıp yapmamasına bağlı olmamalı" ifadesini kullanmıştı.

'EVET SOYKIRIM DEDİM'

Biden, ziyaretinin ardından Air Force One'a binmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada da sözlerinin arkasında durdu. "Evet, buna soykırım dedim" şeklinde konuşan Biden, "Putin'in Ukraynalı olabilme fikrini bile ortadan kaldırmaya çalışma çabası giderek daha açık hale geldi" ifadesini kullandı. Biden, "Geçen haftadan farklı, kelimenin tam anlamıyla Rusların Ukrayna’da yaptıklarına dair gün geçtikçe daha da çok kanıt ortaya çıkıyor" dedi. Ukrayna'da soykırım yapılıp yapılmadığına uluslararası düzeyde hukukçuların karar vereceğini söyleyen Biden, "Ama bana öyle görünüyor" şeklinde konuştu.