Rusya devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatı ile Ukrayna'ya yönelik başlatılan işgal girişiminde altıncı güne girildi. Dün gerçekleştirilen müzakere görüşmelerinden henüz bir sonuç çıkmazken, çatışmalar şiddetlendi. Bölgeden peş peşe sıcak görüntüler gelirken, 65 kilometrelik alana yayılan Rus askeri konvoyunun Kiev'e doğru biraz daha yaklaştığı uydu görüntülerine yansıdı.

KREMLİN: MÜZAKERELERİN DEĞERLENDİRİLMESİ İÇİN HENÜZ ÇOK ERKEN

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Ukrayna ile müzakerelerin değerlendirilmesi için henüz çok erken. Ukrayna ile görüşmeler sonrası analiz yapmalı bakış açısını değerlendirmeliyiz" denildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna’daki operasyonun ardından getirilen yaptırımların Rusya’yı tutumunu değiştirmesini sağlamayacağını söyledi.

Peskov, Zelenskiy'in AB başvurusunun Birliğin askeri güç olmaması nedeniyle güvenlik sorunu olmadığını açıkladı. Ukrayna'da vakum bombası kullandıkları iddiasını ise reddetti.

İki ülkenin heyetleri dün müzakere görüşmeleri için Belarus sınırında bir araya geldi. Ukrayna Devlet başkanlığı Ofisi Danışmanı Oleksiy Arestovych görüşmeye dair bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Kiev yönetiminin Rusya ile müzakerelerdeki pozisyonunun ateşkes ve Rus güçlerinin Ukrayna topraklarından çekilmesi olduğunu ifade etti.