Beykoz Belediyesi'nin barınaklarında sokak hayvanlarının öldürüldüğünü iddia eden bir grubu, Küçükçekmece Belediyesi organize ederek Beykoz'daki barınağın önüne taşıdı. 

''SAYENİZDE HİZMET GÖRDÜLER''

Beykoz Belediyesi tarafından sosyal medyada yapılan açıklamalarda, ''İstanbul’un bir ucundan Rehabilitasyon Merkezi’mize gösterici taşımacılığı yapan koca yürekli Küçükçekmece Belediyesi’ne teşekkür ederiz. Sayenizde göstericiler hizmet nedir yerinde görmüş oldular. Bir dahaki sefere öğrenmeleri için yöneticilerinizi de bekleriz. Bu vesileyle sosyal medyanın yakıştırdığı “mama lobisi” tabirinin ne kadar doğru olduğunu ve bu örgütlenmenin nerelere uzandığını bizzat gösterdiğiniz için ayrıca teşekkür ederiz. Belediyelerin yetkileri arasında olmamasına rağmen halkı galeyana getirmeye yönelik toplumsal olaylarda yancılık yapmanızı ise vatandaşlarımızın takdirine bırakıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

ASILSIZ İDDİALARLA HAREKET ETTİLER

Daha önce trafik kazası ve hastalık nedeniyle ölen köpeklerin mevzuat gereği toplanan fotoğrafları, belediyede çalışan bir veteriner hekim tarafından Paw Guards adlı gruba servis edilmişti. O fotoğraflar üzerinden Beykoz'daki barınakta 'hayvan katliamı yapıldığı' yalanı üzerinden algı operasyonu başlatılmıştı. Beykoz Belediyesi ise iddiaları yalanlamış ve dezenformasyona karşı hukuki süreç başlattığını duyurmuştu.