Kudüs'ü esaret zincirlerinden kurtaran 'Kudüs Fatihi' Selahaddin Eyyubi'nin vefatının 829'uncu sene-i devriyesi dualarla anıldı.

Yazdığı Kudüs ve Endülüs konulu kitaplarla ve tarihi yazılarıyla okuyucuların dikkatini çeken Habervakti.com yazarı Nurettin Taşkesen de Selahaddin Eyyubi'nin vefatının yıldönümünde 'Selahaddin Eyyubi'nin son günleri' başlıklı yazısıyla bu günün anlamına ve önemine dikkat çekti.

İşte Nurettin Taşkesen'in o yazısı:

Selahaddin Eyyubi, 4 Mart 1193 Çarşamba günü 55 yaşındayken Dımaşk (Şam) Kalesi'ndeki Darül İmare'nin mütevazi odasında Rabbine kavuştu. Onun saraylarda yaşadığını zannedenler, kesesinden sadece 1 dinar 37 dirhem çıktığını bilmezler. Çünkü onun gayesi, dünya saltanatı değil Allah'ın rızasıydı.

  • O, ömrünü İslam Birliğine adadı. Kudüs fethini hayatının gayesi yaptı. Az yedi, az uyudu, hiç gülmedi. Atının eyeri tahtı oldu, kıl çadırlar sarayı.
  •  Kör kuyulara atılmadan Mısır'a Sultan oldu. Bir adı da Yusuf'tu. Ünlü Emirler önünde diz çöktü. Kimseye karşı kibirlenmedi. İslam'ın sancağını yükseltti. Müslümanları birleştirdi.
  • Az yedi, az uyudu, hiç gülmedi. Ve az yaşadı. Allah onun kısa ömrünü bereketli kıldı. Yaşadığı 55 yıla, yüzyılları sığdırdı.
  • Selahaddin Eyyubi, Kudüs'ün şifresini çözdü. Muazzam bir İslam ordusu meydana getirdi. 88 yıllık işgale son verdi. Mescidi Aksa'yı Müslümanlara kavuşturdu. Özgür Kudüs'ü bize yadigâr bıraktı.

MİRACIN GÖLGESİNDEKİ KUDÜS...

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ