Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti’nin Arap topraklarını kaybetmesi ve 2 Kasım 1917’de ilan edilen Balfour Deklarasyonu ile 9 Aralık 1917’deki İngiliz işgali Kudüs ve Filistin için sonun başlangıcı olmuştu. O günden bugüne işgal devleti İsrail'in işgalci politikaları dinmek bilmiyor.  Habervakti Genel Koordinatörü Bülent Deniz'in hazırlayıp sunduğu Akit TV'nin en çok izlenen programı Kürsü'de Filistin'in İngilizler tarafından işgali masaya yatırıldı. 

Neden Kudüs bizim için önemli ?@ihsansenocak @bulentdenizim #104yıllıkhasretKUDÜS pic.twitter.com/3RPTZLEhr9

'NE ZAMAN KUDÜS'E HADİM OLDUK, O ZAMAN CİHANA HAKİM OLDUK'

Kudüs hakkında açıklamalarda bulunan Şenocak, ''Neden Kudüs bizim için bu kadar önemlidir? 2 kıble var, 2 merkez var. Yani yerlerin göklere bağlanma noktası. Birincisi Kabe, ikincisi Kudüs'tür. Peygamber Efendimiz, Medine'ye hicret ettiğinde 16 ay Mescid-i Aksa'ya dönerek namazını eda ediyor. Ondan sonra Kabe'ye dönüyor. Miraca çıkarken de orada tüm peygamberlere namaz kıldırıyor. Bu şunu gösteriyor. Emir komuta Hz. Muhammed (sav.)'de... Peygamberimizin oradaki namazında bir işaret var. Nedir o işaret? Ne zaman Müslümanlar, Kudüs'e haim oldular o zaman cihana hakim oldular. Ne zaman Kudüs'ü kaybettiler, o zaman cihan hakimiyetini kaybettiler. 1917'de Kudüs'ü kaybettik, Alim-i İslam dağıldı. Yeniden Kudüs'e sahip olup, cihana hakim olmak için Kudüs'e hadim olmak gerek. Peki nasıl olacak bu? İstanbul'dan olacak.'' ifadelerini kullandı.

'104 YILDIR İŞGALCİLERİN KANLI POSTALLARI ALTINDA'

Kudüs hakkında açıklamalarda bulunan Deniz, ''Bütün peygamberlerin mücadeleleerinde başkent olmuş Kudüs.. Bugün için ise 104 yıldır kaybettiğimiz topraklar. Mescid-i Aksa yeryüzündeki ikinci mescittir. 9 Aralık 1917'de tarih yaprakları, hüzünlü bir günü işaret ediyor. İngiliz işgalinden sonra Siyonist İsrail'in kanlı postalları altında 104 yıllık bir hasret yaşıyoruz. Sosyal medyada da #104yıllıkhasretKUDÜS hashtag'i başlatıldı.'' ifadelerini kullandı.