Olaydan sonra yaşanan gelişmelerle sıra dışı detaylar ortaya çıktı.

 Haaretz Gazetesi, Doğu Kudüs’te bulunan "Neve Yakov" isimli yasa dışı Yahudi yerleşim biriminde 27 Ocak gecesi düzenlenen ve 7 kişinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı saldırının failiyle ilgili bilgiler paylaştı.

Alkam'ın amcası Şerhabil Alkam'ın aktardığı bilgilere dayandırılan haberde, işgal altındaki Doğu Kudüs'te 7 kişinin hayatını kaybettiği istişhad eyleminin faili Filistinli Hayri Alkam'ın (21)  dedesinin 25 yıl önce bir yerleşimci kılığındaki ağır silahlı işgalci tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü kaydedildi.

Alkam ve dedesi (Hayri Alkam ve 1988'de bir işgalci tarafından öldürülen dedesi)

Haberde, Alkam'ın dedesinin Doğu Kudüs'teki Tur Mahallesi sakinlerinden olduğu belirtildi.

Açıklamaların ardından, bu işgalci zihniyetli yerleşimcilere ''sivil yahudiler'' algısı yapan medya bir kez daha ters köşe oldu.

Fni6m1dXoAA7NdD

Dışişleri ve Anadolu Ajansı'nın dikkatine! Yahudi kadınlarından dinleyin!

Kudüs Operasyonu'nun gerçekleştiği esnada Hayri Alkam ile karşılaşan yerleşimci kadın, Alkam'a "Lütfen bana dokunma" dediğini Alkam'ın ise "biz kadınları öldürmeyiz" dediğini ifade etti.

Bu onurlu eyleme ve tavra dair haberi, olayı terör eylemi olarak niteleyen İşgalci İsrail’in kaynaklarından alarak teyit etmeden yayımlayan Dışişleri’nin ve Anadolu Ajansı'nın nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu oldu.

İşgalci İsrail'e ait haber kanalı dahi 'sinagog' iddialarını yalanladı

İşgalci İsrail'e ait bir yayın organında (ynet) yer alan haber, Hayri Alkam'ın eylemi sinagogta gerçekleştirilmediğini ortaya koydu.

Araştırmacı-yazar 'Yurtdışındaki Filistinliler Halk kongresi Genel Sekreterliği' üyesi Muin Naim İsrail medyasında yer alan haberi şu notla paylaştı:

Bu yayın İsrail işgal medyasına ait ve  açık bir şekilde saldırının sinagogla ilgisi yoktur diyor.
Bundan sonra Sayın 
@TC_Disisleri
 yetkilileri hangi danışmanın işine son verecek. Türkiye Cumhuriyeti dışişleri bakanlığı kandırıldı.