Gazze’deki soykırıma misilleme amacıyla Kudüs’te cesur bir eylem gerçekleştiren Saklanan, işgalci bir askeri yaraladıktan sonra açılan ateş sonucu şehit olmuştu. Olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, Saklanan’ın direnişi ve fedakârlığı unutulmadı.

Diyanet kafilesiyle birlikte 30 Nisan 2024’te Kudüs’e giden Saklanan, Gazze’de yaşanan soykırıma misilleme amacıyla Siyonist İsrail güçlerine yönelik bir bıçaklı saldırı düzenlemiş, saldırıda bir askeri yaralamıştı. Olayın ardından açılan ateş sonucu şehit düşen Saklanan, Hamas tarafından “Mescid-i Aksa Şehidi” ilan edilmişti.

Ürdün Üzerinden Kudüs’e Geçmişti
Hasan Saklanan, Ürdün’den Filistin’e Allenby Sınır Kapısı üzerinden geçerek işgal altındaki Kudüs’e ulaşmıştı. Olaydan bir gün önce kente ulaşan Saklanan, ertesi gün işgalci güçlere karşı gerçekleştirdiği eylemde şehit olmuştu.

Şehit Hasan Saklanan’ın ismi, Kudüs’teki zulme karşı gösterdiği duruşla hafızalarda yer edinirken, sevenleri ve duyarlı vatandaşlar tarafından dualarla yâd edildi.

Hasan Saklanan kimdir?

Hasan Saklanan, 1 Ocak 1990 yılında Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde dünyaya geldi. 

Port Sudan'a yapılan saldırının arkasında Dubai'mi var?
Port Sudan'a yapılan saldırının arkasında Dubai'mi var?
İçeriği Görüntüle

Hasan Saklanan'ın evli ve iki çocuk babasıydı.

34 yaşında olan Hasan Saklanan ziyaret için gittiği Kudüs'te katil İsrail polisi tarafından şehit edildi.