İçerisinde Mescid-i Aksa’mızı barındırana Kudüs’ün 31 Aralık 1516’de Yavuz Sultan Selim Han tarafından Osmanlı himayesine alınışı ne yazık ki ülkemizde dikkatlerden kaçan bir tarih olarak karşımıza çıkıyor.

Yavuz Sultan Selim Han, 1516’nın son gecesi olan 31 Aralık’ta Kudüs’e geldi ve ordusuyla birlikte Zeytindağı’ndan Mescid-i Aksa’yı izledi. Daha sonra atıyla birlikte Mescid-i Aksa’nın kapısına kadar geldikten sonra yaya olarak mütevazi bir şekilde cami cemaatinden herhangi bir Mü'min gibi Mescid-i Aksa’ya girdi ve mescidin avlusunda gezindi ve namaz kıldı. Akşam namazında girdiği Mescid-i Aksa’da yatsı namazına kadar vakit geçirdi. O gece Mescid-i Aksa’nın içerisinde 12 bin şamdan yakılarak her tarafı gün gibi aydınlığa kavuşturdu.

Bu önemli tarihin bilinmesi, hatırlanması, yaygınlaşması amacıyla Hucurat Hareketi tarafından son yıllarda her 31 Aralık’ta İstanbul Fatih İlçesi’nde bulunan Yavuz Sultan Selim Camisinde / türbesinde anma etkinlikleri yapılıyor.

Bu sene 505. Yıldönümü münasebetiyle yapılacak olan anma programına edinilen bilgilere göre birçok sivil toplum kuruluşu da eşlik edecek. Cuma Namazı'nın Fatih'teki Yavuz Selim Camii'nde kılınmasının ardından kabri başında Kur'an okunarak dualar edilecek. 31 Aralık'ta yılbaşı etkinliklerine karşı bir nazire olma özelliğide taşıyan bu tarihi vakıayı STK'lar ve siyasi oluşumlar olarak daha etkili bir sürece taşınması açısından bir kilometre taşı olacağı belirtilen bu programa herkes davetli...