Her hafta farklı bir bakış açısıyla ve birbirinden değerli konuklarıyla Türkiye ve dünyanın önemli gelişmelerini masaya yatıran Kürsü programı, bu hafta da dikakatleri üzerine çekti.

Programın hazırlayıcısı ve sunucusu Habervakti.com Genel Koordinatörü Bülent Deniz'in bu haftaki konuğu, yazılarıyla, sohbetleriyle her zaman dikkatleri üzerine çeken İlahiyatçı-Yazar, mirathaber.com kurucusu Ali Rıza Demircan oldu.

Demircan, son zamanlarda Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi olan ekonomik durumu ve döviz dalgalanmasını yorumladı.

"Bütün mesele zihniyet devrimidir." ifadelerini kullanan Demircan, Türkiye'nin benimseyeceği yeni ekonomik model hakkında da konuştu. Faiz tartışmalarında diyanetin daha aktif olmasını dile getiren Demircan Hoca, ''faizsiz ekonomik model, Kur'an eczanesindedir'' dedi ve ''İnfak'' ayetleri üzerinden faizle, enflasyonla nasıl mücadele edilmesi gerektiğinin yol haritasını anlattı. Özgün yorumlar ve çarpıcı uslüpla işte Ali Rıza Demircan'ın konuya ilişkin o sözleri:

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ