Dilipak getirilen tekbirlerin kula yardımcı olduğunu, "Allahın adını yüceltmek Allah'ın yardımını hatırlatır ve bu anlamda kulun davetidir. Allah'ı yüceltmek Müslümanı yenilmez yapar. Allah'ın kolaylaştırdığından daha kolay bir iş yoktur çünkü. Allah'ın adını yüceltmeyi kınayanları Allah kahreder" ifadeleriyle belirti.

Dilipak, 'tekbir' getirilmesini kınayanlara cevap verdiği paylaşımını şu ifadelerle sürdürdü:

Allahu Ekber! Tekbir getirmeyi siyasi slogan zanneden, Zilzal (Zelzele) suresi  manasını dini propoganda zanneden ve hakaretler yağdıran mühürlenmiş zekalılara ne demek gerek! Her afetin altından kendi gücü ile çıkabileceğini zanneden ve Allahın yardımına atıf yapmayan güç zehirlenmesi içindeki  siyaset aklı nasıl bir akıldır. Yediğimiz halt ve onun sonucu ortadadır. Şimdi tevbe zamanıdır. Allahın rızasına sarılıp yardımına sığınma zamanıdır.

Euzübillahimineşşeytanirraciym!

Ne olmuştu?

Arama kurtarma çalışmları sırasında tekbir getirilen görüntülerin paylaşılmasının ardından Tele1  Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ “Kurtarma çalışmaları sırasında 'Allahu Ekber' diye slogan atmak nasıl bir zihniyettir. Pes artık” demişti.

SELA KONUSU DA GÜNDEM OLDU

Sela okunmasının kurtulma ümidi olan enkaz altındaki vatandaşlara mental açıdan zarar verdiğini ima eden bir paylaşıma cevap veren Dilipak, "Bu işleri hiç anlamamışsınız. Sela, ezan, toplanın yardıma gidiyoruz demek içindir. Maraş'ta Kurtuluş Savaşı da böyle başladı. Ezan davettir. Kendi dininden bu kadar habersiz olunca şecaat arzerken, bu durumlar çıkıyor ortaya. Yazık." ifadelerini kullandı.

Dilipak, selaya ve tekbirlere tepki gösteren zihniyeti şöyle hülasa etti:

"Hâlâ, bugün bile Trollük yapanlar, siyasi rant devşirme ya da rakibine gol atma gayreti ile şecaat arzedenler, dine ve dindarlara hakaret için fırsat kollayanlar hepsi zihniyet ikizidirler. Hepsi aynı şeytani ihtirasların zebunudurlar. Allah insanları bunların şerrinden emin eylesin"