KYK burs ve kredi ödemelerinin ne zaman yatırılacağı ve taahhütname onayının nasıl yapılacağı, öğrenciler tarafından öne çıkan konulardan oldu. Bu sene 1250 liraya çıkarılan KYK burs ücretlerinin ödeme tarihi başvuru sonuçları ile gündemde yer aldı. İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılacak. Öğrencilerin taahhütnameleri ise e-Devlet üzerinden en geç 20 Aralık tarihine kadar yapılacak.

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?
İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır.

Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

KYK 3 AYLIK TOPLU ÖDEME NE ZAMAN, NE KADAR?
İlk kez burs ve kredi alacak öğrencilerin ekim, kasım ve aralık ayı ödemelerini birlikte almaları bekleniyor.

Yükseköğrenim öğrencilerinin kredi burs miktarını lisanta bin 250 liraya, yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 liraya, doktora öğrencileri için 3 bin 750 liraya çıkartıldı.

Buna göre lisans öğrenciler 3 aylık ödemede 3 bin 750 lira, yüksek lisans öğrencileri 7 bin 500 lira, doktora öğrencileri ise 11 bin 250 lira alacak.

KYK BURSU NE KADAR?
KYK lisans burs tutarı: 1250 TL

KYK yüksek lisans burs tutarı: 2500 TL

KYK doktora burs tutarı: 3.750 TL

KYK TAAHHÜTNAME ONAYI NE ZAMAN YAPILACAK?
Burs/kredi kazanan öğrencilere ödeme yapılabilmesi için taahhütnamelerin süresi içerisinde onaylanması gerekiyor. Öğrencilerin en geç 20 Aralık saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyor.

Yurt dışında öğrenim gören öğrencilerin taahhütname onayı için de aynı tarih geçerli olacak.