Loafer ayakkabı gerek kadınlar gerekse de erkekler tarafından özellikle son dönemde oldukça sık tercih edilen ayakkabı modellerinden birisi olan loafer yani “makosen” sözcüğü yerine kullanılmaktadır. Özellikle bahar ve yaz aylarında ülkemizde tercih edilen loafer ayakkabılar ilk kez 1847 yılında Londra’da kraliyet ailesine özel olarak üretilmiştir.

Loafer ayakkabı, esas popülerliğini dönemin dünya starı Michael Jackson’un kullanımı sonrasında yaşamıştır. Hafif oluşu, sade tasarımı, rahat düz tabanı ile özellikle iş hayatında en çok tercih edilen modellerden birisi olan loafer ayakkabı, klasik giyimle de uyumlu olması ile günlük yaşamda da en çok kullanılan modellerden birisi olmuş durumdadır.

Erkekler tarafından kadınlara oranla daha sık kullanılan loafer ayakkabılar özellikle yazlık takımlar ile birlikte çok şık durmaktadır. Tür olarak düşük tabanlı, bağcıksız türde bir model yapısına sahip olan loafer ayakkabılar, özellikle bağcıksız yapısı ile kolay giyilip çıkarılabilen bir ayakkabı türü olması ile dikkat çekmektedir.

Loafer Ne Demek?

Loafer sözcüğü, sözlük anlamı ile bakıldığında “aylak kimse” anlamı taşımaktadır. Terimsel olarak bakıldığında ise yaz ve bahar aylarında tercih edilen hafif ve sade tasarımlı, konforlu bir ayakkabı türünü temsil eder.

Loafer taban ise kaymaz poliüretan tabandan üretilmiş olan ayakkabı tabanlarına verilen isimdir.

Loafer ayakkabıları genellikle makosen ayakkabılar ile kıyaslanmaktadır ancak bu ayakkabı türleri arasında ufakta olsa çeşitli farklar bulunmaktadır.

Makosen ile Loafer Ayakkabı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Loafer ayakkabılar bağcıksız olarak bilinirken makosen ayakkabılar genellikle bağcıklı yapıya sahiptirler. Makosen ayakkabılar tek bir deri parçasından üretilirken loafer ayakkabılar birçok deri parçasının bir araya getirilmesi ile üretilmektedir. Loafer ayakkabılar makosen ayakkabılara göre daha esnek bir yapıya sahiptir ve bilek yapısı ile daha rahat bir kullanım imkânı sağlar.

Erkek Loafer Ayakkabı Modelleri

Erkek loafer ayakkabı ise erkeklerin özellikle bahar ve yaz aylarında günlük hayatlarında ve iş hayatında en çok tercih ettiği modellerin başında gelmektedir. Bunun birçok farklı sebebi olsa da erkek loafer ayakkabı tercihinin yoğun olmasının nedenlerini başında şıklık ve rahatlık gelmektedir. İş hayatında da klasik giyimin altında tercih edilen loafer ayakkabılar, hakiki deri ve el işçiliği yöntemi ile oldukça şık ve sade bir tasarıma sahiptir.

Erkek loafer ayakkabılar, yaz ve bahar aylarında sıklıkla giyilse de özellikle Akdeniz ikliminin yaşandığı illerimizde kış aylarında da tercih edilmektedir. Loafer ayakkabı tercih edecek bireyler bu ayakkabı türünde deri olanlarını tercih etmesi oldukça kritiktir. Bunun sebepleri ise deri loafer ayakkabıların hem dayanıklı hem yumuşak hem de sağlıklı olmalarından kaynaklanmaktadır. Sıcak havalarda çorapsız da giyilebilen bu ayakkabılar, kombinler açısından farklı seçenekler yaratmaktadır. Yaz aylarında daha açık renk loafer ayakkabılar tercih ederken kış aylarında ise daha koyu renk loafer ayakkabıları tercih edebilirsiniz.

Çeşitli loafer ayakkabı modellerini incelemek için www.derimarket.net internet sitesini ziyaret edebilirsiniz!