Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 10. Malatya Uluslararası Film Festivalinde Türkiye’nin Cinsiyetsiz İlk Oyuncu Ödülü 10. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde Sahibini Bulacak açıklaması şaşkınlığa neden oldu.

'CİNSİYETSİZ' VURGUSU ZARAR VERİYOR

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin 'cinsiyetsiz' kelimesine vurgu yapılarak festivali duyurması birçok tepki yol açtı. Duruma müdahale edilmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, " Cinsiyetsiz vurgusu, hem ödüle hem de festivale zarar veriyor. Umarım düzeltilir." yorumunda bulundu.

Dünyada ilk olarak Berlin Film Festivali yönetimi tarafından alınan kararla En İyi Oyuncu ödüllerindeki kadın ve erkek ayrımının kaldırılmasının ardından şaşırtan karar ile Türkiye’deki ilk temsilcisi 10. Malatya Uluslararası Film Festivali olacak.

10. Malatya Uluslararası Film Festivali, Berlin Film Festivali’nin aldığı kararı destekleyen bir yol izledi. Garip görünen bu değişikliği, 'daha da anlamlı kılıp, genişletme yolunda katkı sağlamak düşüncesinde' oldukları söylendi.

EN İYİ ULUSAL FİLME 100 BİN TL ÖDÜL

Yarışmada 10.000 TL değerinde ödül dağıtılacak kategoriler ise En İyi Yönetmen, En İyi Oyuncu, En İyi Yardımcı Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu, Ulvi Saran En İyi İlk Film, Fahri Kayahan En İyi Müzik ve En İyi Kostüm / Sanat Yönetimiolacak. Festivalde ayrıca Umut Veren Oyuncu Ödülü ve Kemal Sunal İzleyici Ödülü de sahibini bulacak. Festivalin Ulusal Kısa Metrajlı Film Yarışması’nda ise En İyi Kısa Film ödülünün sahibine 10.000 TL’lik ödül takdim edilecek.