Merkez Yeşilyurt ilçesindeki Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi'nde bulunan ve 2 katlı olduğu değerlendirilen bir bina henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü.

Giriş katında dükkanların bulunduğu binanın çevresinde güvenlik önlemi alındı.

14 KİŞİ YARALI, 10-15 KİŞİ ENKAZ ALTINDA

Enkaz altında kalan 14 kişi yaralı olarak ekipler tarafından kurtarıldı.

Malatya Valisi Aydın Baruş, enkazın altında 10-15 kişinin olduğunu belirtti. 

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Malatya'da 2 katlı olduğu değerlendirilen bir binada henüz bilinmeyen nedenle göçük meydana gelmiştir. Enkazdan 14 kişi yaralı olarak çıkarılıp hastaneye sevk edilmiştir. Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Bingöl, Tunceli, Erzurum, Sivas ve Adana illerinden arama ve kurtarma ekipleri faaliyetlere destek vermek üzere bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir" denildi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÇALIK: 40-50 YILLIK BİNA

AK Parti Malatya milletvekili Öznur Çalık: Bölge Malatyamızın en işlek caddesi. İlk andan itibaren haberler ve bilgiler geldi. Resmi rakamlara göre 14 vatandaşımız çıkarıldı. İçeride de kahvede olanlarla ilgili olarak da 10-15 vatandaşımızın olduğu bilgisi var. Bütün arama kurtarma ekiplerimiz orada. Ben de Meclis'ten çıktım. Olayın olduğu bölgeye geçiyorum. 40-50 yıllık bir bina. O bölge eski binalardan oluşuyor. Ama binanın eskiliğinden mi kaynaklandı hasar dan mı kaynaklandı bilinmiyor. Hasar tespiti yapıldıktan sonra netlik kazanacak.