Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa süre kala 6'lı masada yaşanan aday krizi devam ediyor. Son olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yaptığı iddia edilen hamle gündeme bomba gibi düştü.

Kılıçdaroğlu kendisini, Akşener Yavaş'ı aday istiyordu

Adaylık için daha önce Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile çekişen Kılıçdaroğlu, iki başkanının da önünü kesmiş, İyi Parti Lideri Meral Akşener de  6'lı masanın adayının Mansur Yavaş olacağını belirtip aksi halde masadan kalkacağını duyurmuştu.

Mansur Yavaş, Meral Akşener'in adaylık teklifini kabul etmedi

TV100 ekranlarında yayınlanan Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programında konuşan Barış Yarkadaş, Meral Akşener'in Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Mansur Yavaş'a teklif götürdüğünü söyledi. "İyi Partili arkadaşlarımızla sohbet ederken bu kulisin doğru olduğunu hatta dahasının da olduğunu ifade ettiler" diyen Yarkadaş, "İyi Partililer “Partinin etkili isimleri Mansur Bey’in adaylığı için Meral Hanım’ın ısrar etmesi gerektiğini söylediler. Sayın Akşener ’Teklif ettim kabul etmedi, zorla mı aday yapayım?’ cevabını verdi” dediler." ifadelerini kullandı.