Mahkeme yolu ile iptal edilen Gökçek'in başta ODTÜ yolları projeleri olmak üzere birçok projeyi  "devlette devamlılık' esastır gibi sözde bir akrobasik bir gerekçeyle temyize götüren Mansur Başkan'ın, Gökçek döneminde yapılan Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 planını da ehil olmayan bazı sakıncalı kişilere teslim ettiği anlaşılıyor.

Beypazarı benzeri Kent güzelleştirme projeleri, bisiklet yolları ve lavanta ekimi dışında daha yapısal ve stratejik konularda da örneğin; "Ankara Kenti Bütüncü Vizyon Planı ve alt bölge tematik mekânsal proje çalışmalarının programlanmasında düğmeye basmakta geç kalıyor.

2038 yılı hedefli Ankara Metropoliten Alanı ve Yakın Çevresi Ulaşım Ana Planı, yeni verilere ve yatırımlara göre güncellenecek. Daha sonra UKOME Genel Kurulu’na onaya sunulup yasallık kazanacak. Planın güncellenmesi için ABB ile Gazi Üniversitesi arasında yeni bir işbirliği protokolü yapılacakmış. 2013 yılında Gazi üniversitesi Fetöcü rektörlük ekibiyle ile yapılan malüm hi(z)mmet projeleri protokollerinin devamında Mansur Yavaş’ın ısrarlı olduğu anlaşılıyor.

Yakın zamanda açıkladığı belediye faaliyet listesini de okudum. İçinden bir tane seçip yazmak isterdim. Ama dişe dokunur bir şey göremedim. Beypazarı günlerini aratacak Belediye-i maslahat projeleri..!

Mansur beye tavsiyem; önce akıl hocalarını ve ekibini bir gözden geçirsin.

Yada yavaş yavaş Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanmasında yarar var diye düşünüyorum…

Lakin harcanıyor.