Yine İslam'ın bir beldesinin hele de mukaddes bir beldesinin, bombalarla tozlarının savrulduğu, evlatlarının canları ile ebeveynlerin kanlarının birbirine karıştığı günlerdeyiz.

İsrail’in herkese kabul ettirdiği mağduriyet kaynaklı bir “haklılığı” var. Bu yüzden her şeyi yapabilir ama mutlaka mazur görülür. Ne BM ne AB, hatta ne de İslam İşbirliği Teşkilatı, yarım ağız kınamaktan başka bir şey yapmaz/yapamaz.

Filistin’in siyasi olarak kullanılan, kınama mesajlarıyla beslenen bir “kimsesizliği” var. Bu yüzden başlarına ne gelirse gelsin kimse müdahale etmez/edemez.

Türkiye’nin yapabileceği ancak batının yüzsüzlüğünü yüzlerine vurarak, utanma ihtimallerini beklemekten ibaret olacakken, İran’ın müdahil olma ihtimali daha da düşük. “Kürecik üssü olmasaydı İran vuracaktı” masalına inanmak için ciddi ciddi çocuk akıllı olmak lazım.

İsrail batının şımarık çocuğu falan da değil, aksine bin yıl önce hangi saiklerle haçlı seferlerini destekliyorlarsa bugün de aynı kafayla arkasında duruyorlar.

Batının insan hakları dediği cümlelerde geçen insan biz değiliz, olmayacağız da! Tıpkı; kadın hakları dediğinde Müslüman kadınların dışarıda kalması, çocuk hakları dediğinde Filistinli, Suriyeli, Yemenli veya Arakanlı çocukların bu kapsama giremeyecekleri gibi...

Bütün mesele bugün karşılarında bir Memlüklü, Eyyubi veya Selçuklu devletinin olmayışından ibaret. Olmayınca olmuyor..

Bugün elimizde kalan; Filistinlilerin bu vahşi savaş makinası karşısında ne kadar dayanabileceği, ne kadar can verebileceği ve ne kadar canlarını yakabileceği.

Yakın tarihte; Afganistan, Bosna, Çeçenistan, Arakan, Irak, Suriye ve Yemen tecrübelerini gören bir nesiliz..

Bu sebeple, artık şu zulme duyurma sevdamızın anlamsızlığını, devletlere müdahale etme çağrılarımızın boşluğunu kabul etmenin ve eğer gerçekten dert ediyorsak, elimizden geleni yapıp, Allah(cc)’a sığınmanın vaktidir.

Çünkü gerçekten, mazlumların Allah(cc)’tan başka kimsesi yok!

Allahım eğer Filistin halkı İsrail eliyle helak olursa, Beyt-i Makdis’i muhafaza edecek başka kimse yoktur. Onların attıklarını isabet ettir, kayıplarını şehid olarak katına al, geride kalanların kalplerini sekinet ver, meleklerinle onları destekle, ümmetten onlara hayır yoktur...