ABD’nin Chicago şehrinde avukat Paul P. Harris adlı bir mason tarafından kurulan Rotary Kulübü’nün okullarda başlattığı ‘Rotary okulda’ projesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da destekleniyor.

Bakanlığın desteği tepki çekti

Milli ve manevi değerlerimizi tahrip etmek amacıyla 65 yıldır ülkemizde teşkilatlanma faaliyetleri yürüten masonik kuruluşlardan Rotary Kulübü, okullarımızda eğitime destek adı altında ifsat faaliyetleri yürütüyor. Öğrencileri sosyalleştirme ve eğitime destek kılıfıyla okullara sızan mason kuruluşu Rotary Kulübü, genç nesillerin beyinlerindeki İslami düşünce kalıbını bozmaya çalışıyor. İşin en acı tarafı ise İslami düşünceye taban tabana zıt olan ve tam anlamıyla dış odaklı bu kulübün faaliyetlerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından destekleniyor olması…

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK, DESTEK SÖZÜ VERDİ

1950 yılından sonra Türkiye’de dernekleşmeye başlayan masonik kuruluşlardan Rotary Kulübü, çeşitli faaliyetlerle okullarda etkinliğini artırmaya hız verdi. İslami düşünce yapısına ve milli yaşam tarzımıza aykırı faaliyetlerde bulunan Rotary Kulübü’nün, yeni başlattığı ‘Rotary okulda’ projesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından destek buluyor. Bursa’daki Uludağ Rotary Kulübü yetkilileri, 24 Ağustos 2019 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’na gerçekleştirdikleri ziyarette Bakan Ziya Selçuk tarafından ağırlanmıştı. Daha önce de Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu, İzmir Valiliği ile eğitim protokolü imzalamıştı.

MEB’İN ROTARY TUTKUSU İLK DEĞİL

Milli Eğitim Bakanlığı daha önceki dönemlerde de Mason kökenli Rotary Kulübü’ne destek çağrılarında bulunmuştu. Millî Gazete’nin 27 Mart 2017 tarihli manşetinde gündeme getirdiği olayda, dönemin Milli Eğitim Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, tüm il Milli Eğitim müdürlüklerine yazı göndererek, mason kuruluşu olan Rotary Kulübü’ne destek olunması ve projeleri internet sitesinde paylaşarak “öğrenci ve velileri yönlendirin” talimatı verdiğini açıklamıştı.

AMERİKALI BİR MASON TARAFINDAN KURULDU

Rotary, ABD’nin Chicago şehrinde avukat Paul P. Harris adlı bir mason tarafından 1905 senesinde hizmet kulübü görünümünde kuruldu. Kulübün toplantıları, üyelerin bürolarında sırayla yapıldığı için İngilizcede “dönüşümlü” anlamına gelen Rotary adı verildi. Bugün dünyanın 150 ülkesinde teşkilatlanmış olan Rotary kulüplerinin genel merkezi ABD’de Illinois’teki Evanston şehrinde bulunuyor. Rotary kulüplerinin Türkiye’de çok sayıda şubeleri bulunuyor.

Milli Gazete- Abdussamet Karataş