Anadolu'nun binlerce yıllık birikimini, bilgeliğini yansıtan masallar, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde youtube ve EBA TV ekranlarında çocuklarla buluşmaya başladı. Söz konusu projede yer alan isimlar ve yer almayan isimler tartışma konusu oldu.

İSLAM KARŞITI AÇIKLAMALAR VE HÜKÜMET KARŞITI OLAYLAR İÇİNDE YER ALAN İSİMLER DE YER ALDI

MEB'in Anadolu Masalları projesinde; Altan Erkekli, Aşkın Nur Yengi, Ayşe Şule Bilgiç, Burak Sergen, Cem Öğretir, Eda Özülkü, Emre Altuğ, Esra Erol, Işın Karaca, Kerem Alışık, Kıraç, Metin Özülkü, Müge Anlı, Nazlı Çelik, Seda Öğretir, Ceyda Düvenci, Tamer Karadağlı, Zahide Yetiş, Zara, Zuhal Topal, Ece Üner, Hülya Koçyiğit, Buket Aydın, Pınar Altuğ, Sertap Erener ve Halit Ergenç gibi isimler yer aldı. Söz konusu isimler arasında daha önce İslam'i değerlere karşı yaptıkları açıklamalarla ve siyasi olaylar karşısında hükümet karşı tutumlarla öne çıkan isimlerin de yer aldığı gözlendi. 

ÇOCUKLARA ROL MODEL OLARAK O İSİMLER SUNULDU

Milli ve manevi kimlikleriyle öne çıkan isimlerin, Anadolu Masalları projesinde yer almaması, çocuklara örnek olarak popüler dizi oyuncular, televizyoncular ve şarkıcıların gösterilmesi tepkiye neden oldu. UNESCO'nun da destek verdiği projede masal anlatanlarla ilgili nasıl bir kriter uygulağı merak konusu oldu. 

HaberVakti