AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, AK Parti'nin Yeniden Refah Partisi ve HÜDAPAR ile yaptığı ittifak görüşmelerinin ardından gündeme gelen 6284 sayılı kanun hakkında net açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in ''kırmızı çizgimiz'' ifadeleri hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

'İYİLEŞTİRİLEMEZ OLDUĞUNU DÜŞÜNMEK RASYONEL DEĞİL'

Sosyal medya hesabından ''kırmızı çizgimiz'' ifadelerini yorumlayan Yılmaz, ''Kadın ve erkekten oluşan Aile toplumun temel direğidir. Kırmızı çizgimiz bu direği ayakta tutmaktır. Aileyi yıkan boşanmayı ve şiddeti engelleyecek iyi niyetli her öneri kıymetlidir. İnsan ürünü bir kanunun değiştirilemez/iyileştirilemez olduğunu düşünmek rasyonel değildir.'' ifadelerini kullandı.

derya yanık-3

NE OLMUŞTU?

Yeniden Refah Partisi'nin ve HÜDAPAR'ın ittifak için 6284 sayılı kanunun iptalini şart koştuğu iddialarının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ''6284 sayılı Kanun'un ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez.'' ifadelerini kullanmıştı. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de, "6284 sayılı kanun, bizim için önemli bir konudur ve kırmızı çizgimizdir." açıklamasında bulundu.

özlem zengin-1