İdlib, Afrin ve Azez'e gidip, yaşanan mağduriyeti ve mazlum Suriyeli kardeşlerimizin yaşantılarını yerinde görerek, şahit olan Mehmet Ali Ustabaş, duygu yüklü ve hissiyatlı notlar aldı.

İşte o notlar:

AMCA SÖYLER MİSİN BİZİM SUÇUMUZ SURİYELİ OLMAKMI?

Yoksa, Bu topraklara doğmak mı? Amca, Atalarımın Suçu mudur benim Kaderim.. Büyüklerin Suçunu çeker mi Bu ellerim.. Amca,Sizinde köylerinizde Çocuklarınız var mı, Yalın ayak, çamurlarda,oynar mı, Sahi amca,benim Suçum, Elizabeth yahut Angelina olmamak mı. Amcam inan, Seni üzmek değil niyetim, Çocuklar,Masumdu Derdi Peygamberim. Derdimi,Dert edindin, Kardeşlerinle,çıktın geldin, Bizleri Sevindirdin. Sakın ha, Amca, Beni, tekrar Unutma derim.. Unutmayın Amca.. Yoksa, Unutulursun...

Yemin, Ederim !!

Amcam Üzülme, Ben terliklerimi siler, tekrar giyerim..

Yalın ayak,baş açık, bu çileyi çekerim..

Akan gözyaşlarımı siler, Sonra tekrar gülerim. Fakat, Amca, Babam...

BABAMI, ÇOOK ÖZLEDİM..

27 Ocak 2021 AFRİN.

KENDİ VATANINDA MÜLTECİ OLMAK !!!!!

Şahid olmak, Ru be Ruh... Ve Dokunmak yetime. Şahidler olup, Teşvik etmek yüreklerimizi, Ve küllenmiş tüm yürekleri.. Bir yetimin başını okşadığınızda, diğerlerinin de, mahçup,bir edayla yavaş yavaş sokulup, bana da dokunur musun,benim de başımı okşar mısın amca, bakışlarına Şahidler olmak.. 

Vallahi, bazısı elinizdeki gofreti, Bisküviyi görmüyor bile.. Sanki Babasına bakar gibi Bakıyor,Gülümsüyor,Yanaşıyor.

Yürekleri aç Gariplerin...

Bazı Yetim gözler, o kahredici uzaktan bakışlar, acaba dedim şu an ne düşünüyor.. Görevlilerin bellerinde veya ellerindeki Silahlara bakıp,acaba Babamı da, böyle İnsanlar mı Katletti diye düşünüyor. Yahut, Kızılca kıyamet koparken Yanı başınızda,Siz nerelerdeydiniz Amca mı diye düşünüyor. Hani Mü’min olmak, Kardeşinin ayağına diken batsa, Acıyı hissetmekti ya, Babalarımız,bombaların altında yahut akıl almaz işkencelerle, Bazen de, diri diri toprağa gömülerek öldürülürken, Annelerimiz !!!!!!

Çocuk yaşta kız ve hatta erkek kardeşlerimiz, defalarca Tecavüz ve işkencelere uğrarken, Feryatları Arşı alayı inletirken, Sıcak yataklarınızda, sıcak ölüler gibi nasıl uyudunuz.. Canınız hiç mi yanmadı. Beli bükülmüş Dedelerimiz, Şeyh Yasin dede gibi, Ey Alemlerin Rabbi Olan Allahımız cc, Acizliğimizi, Güçsüzlüğümüzü Sana şikayet ediyoruz. Zalimlerin Zulmünü, Ümmetin Suskunluğunu, Sana şikayet ediyoruz, Bize, katından yardımcılar gönder diye,feryat ederken, Nerelerdeydiniz diye mi Düşünüyor,Bakıyor.

BM Suriye mülteci

ÇOCUK..Bu bakışın, VALLAHİ Canımı ACITIYOR..

Canım Kızım, fotoğrafını Vallahi ve Billahi Utanarak çektim. Fakat,sende beni yerin dibine çektin be kızım.. Sen orada hala, belkide yalın ayak dolaşırken, Beni buralarda, Sıcak Mekanlarda üşümeye, Ve Gözyaşlarıma, MAHKÜM ettin. Mahinur, öğrenince Dedesi çocuklarla hediyeleşiyor diye,

Annesine,dedemle konuşmak istiyorum,arar mısın demiş. Zalim Devletlerin,şeytani Savaşları altında ezilen, Çamurun Çocuklarının yanı başında, Önce, Alo dedim, Fakat, konuşamadım. Bir evdeki, birde burdaki Çocuklarımızı düşündüm, Anlamını yitirmiş kelimeler, boğazımda kördüğüm oldu. Utandım,Ağladım, Konuşamayıp, telefonu kapadım Minik yüreklim anlayabilseydi yaşananları, O’nun O Kocaman yüreği çatlardı..

İÇİMDE Fırtınalar koptu. Haykırasım geldi. Çıldırırcasına, Avazım çıktığı kadar Bağırmak, Zalim Dünyalılara.. Kuklaya ve Kuklacıya. Dinsize ve Mezhepçiye.. VE Tüm Bel’hum Adal’lara.. Kİ’ Bir gün, Mutlaka devrilip yıkılacaksınız. AYLAN bebeklerin VE Mazlumların kanında boğulacaksınız. Vallahi bir gün gelecek, Ölmeyi temenni edeceksiniz, Fakat öldürülmeyeceksiniz, Yaktığınız canların ateşinde, tekrar tekrar yanacaksınız.

Ey Müstekbirler,Ey Zalimler, Söyleyin,Şu yalan Dünya, İçindeki Petrolüyle ve Tüm zenginlikleriyle, Şu iki çocuğu bile, Babasız bırakmaya değer miydi..

Kahpe,Münafık,Korsan Devlet müsveddeleri, VE Uşaklarıyla,maalesef aynı Dünyada yaşıyoruz Yetimim. Evet geç kaldık, geç geldik, ÖZÜR dilerim.Binlerce Milyonlarca kez,Özür DİLERİZ. FAKAT Devletimiz, Ordumuz, Ve yüreklerimizle geldik. Sizin kadar, Bir Milyon olmasada, Bir çok Mehmetçiğimizin Ve Mücahidimizin kanlarını Size emanet ettik. Bu topraklar,tekrar YEŞERSİN diye.. Devletimiz ve Askerimiz hala bedenleri ve Ruhları ile yanıbaşınızda, Kızıl Elmaya, Beytül Makdis’e kadar.

STK’ lar Ve Tüm Hayır Kalpliler Gelmiş.. Geliyor ve yine Gelecekler.. Taş üstüne taş koymaya Ve Hayırda Yarışmaya. Zeytin gözlü Yetimim, Söz veriyorum, Tüm Erdemli İnsanlar adına. Çadırlarınızı ev haline getirmeye.. Sırtınızı yaslayacak bir duvar olmaya, Kırılan Gönüllerinizi yeniden tamir edinceye kadar geleceğiz.

VE Ruhi Kardeşin dikkat çektiği, Savaşın belki en mağdurları Anneler..Elleri öpülesi Cennet ayaklı Anneler. Çocuklar, yanına arkadaş bulunca, lapa lapa yağmur,çamur olsa da oyuna dalıp unutuyorlar.

Yada,Uzaklardan Eleste verdiği sözü Unutmayan, veya unutturulmayan ve gelen Amcalarının, bir güler yüzüne fit oluyorlar.

Silgileri ve yürekleri büyük Çocuklar...

Belli ki Bellekleri, silmek Üzerine kodlanmış. Fakat,eşini, ailesini kaybetmiş, Çadırın içinden ve dışından her nereden bakarsa baksın, Omuzlarına yüklenen ağır DAĞ’ın üzerinden, ötesini göremeyen, Çilekeş ANALAR.. Demişti ya Dünya Hayvancıklarına, Bizi İnsan olarak görmüyorsunuz madem, Bari hayvan olarak görün.

sURİYE

O KADARDA DEĞERİMİZ YOKMU KÖRLEŞMİŞ GÖZLERİNİZDE

Çok büyük Silgilerin bile Silemeyeceği çok acı Hatıralar... EVET Burası, İHH’ dan bir kardeşin deyimiyle, Güneşin battıktan sonra, Tekrar Şahid olmamak için, Doğmak İstemeyeceği “TOPRAKLAR” EVET.. BURASI Bab üs SELAM !! Bazı arkadaşlar,bu yaşananların, büyüklerin yanlış faturalarımı dır diye Soruyor.. Şüphesiz hepimiz, Hikmetinden Sual olunmayan, Rabbimizin avuçlarındayız. Bizim görevimiz, Yargıçlık yapmak, Kefen biçmek değil Şüphesiz. Bu Mazlumlarla birlikte, aynı Zulme Şahidler Oluşumuz, Aynı gemide oluşumuz, Bizim de Savaşımız, Bizim de İmtihanımız..

Cezayı,Onlara da, Bizlere de, O büyük günde,Mutlak Hakim olan, Allah Celle kesecek... Atasının hatası olsa da, Biliriz ki, MAZLUMUN Dini, Dili, Irkı Atası Hesap dışıdır.. RAB' bin Mazluma İkramdır. Çevrim içi,olan, Her şeye Rağmen Salih Amellerimizdir..

Yüreklerimizdir. Yüreğinin KOR'UNU Küllendirmeyenlere, SELAM OLSUN

M.Ali İbrahim Ustabaş

28 ocak 2021. İDLİB