CHP’nin daha önce ‘evet’ oyu verdiği bundan önceki tezkerelerin ardından son tezkerede 'hayır' oyu kullanması siyaset gündemine bomba gibi düştü. CHP'nin fikrini HDP'nin değiştirdiği, siyasi otoritelerce belirtildi.

'CHP, HDP OLMADAN VARLIK GÖSTEREMEYECEĞİNİ ÇOK İYİ BİLİYOR'

Son olarak konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, “Gerçek şudur: Kılıçdaroğlu CHP’si HDP olmadan siyaseten varlık gösteremeyeceğini çok iyi biliyor. HDP de CHP’nin bu mahkûmiyetini çok iyi kullanıyor. CHP bugün HDP tarafından siyaseten rehin alınmış durumdadır” ifadelerini kullandı.

“Kılıçdaroğlu CHP’sinin Erdoğan düşmanlığı üzerinden savrulduğu yer, sadece siyaseten değil ülkenin bekası ve ülkenin terörle mücadelesi adına da hayırlı bir yer hiç değil” diyen Metiner, "Tezkeredeki tavrıyla CHP ve HDP’den farkını ortaya koyan İyi Parti’nin Erdoğan karşıtlığı ekseninde geliştirilen siyasi ittifak ilişkilerine dikkat etmemesi kendisi için hiç de iyi olmaz” diye yazdı.

ZIMMEN KABL DEĞİL DE NEDİR?

İyi Parti’nin HDP’yi PKK’nın yayında konumlandırdığını yazan Metiner, İyi Parti’nin CHP ile ittifak ilişkisini sürdürmesi halinde kaçınılmaz olarak HDP üzerinden hesaba çekileceğini öne sürdü. Metiner, “İyi parti’nin ‘HDP ile asla, ama CHP’siz de asla!’ diyen ittifak politikası, CHP üzerinden HDP’nin de içinde olduğu bir ittifak sisteminin zımnen kabulü değilse nedir?” diye sordu.